Thursday 10 March 2011

Olasz tanfolyam, boszniai kirandulas, grillezes stb.

...Hogy ne legyek mindig uncsi a konyhas temammal, most irok nehany egyeb infot, erdekesseget tolunk, rolunk...
Ma elkezdodott a nagybojti idoszak, s ennek oromere a kovetkezo idoben nem eszem edesseget es nem nem kavezom... Minden evben erre az idore lemondunk valamirol, most ezekrol mondok le, s ma reggel meg a tejet is feltettem a listara miutan vegiggondoltam amit egy kisfilmben lattam ma reggel (bociktol tejlopas, bocikinzas, hormonkezeles, felnemdolgozhato tej, a mit az uzlet es haszon miatt ugy adnak be nekunk, hogy "jujj, de egeszseges!"...)
Ezen kivul ma volt az olasz tanfolyam elso oraja... Atvettuk a teljes elso lecket es kedden folytatjuk a masodikkal. Ketten jarunk: Szilvi es en. Egymast tanitjuk, autodidaktikusan, vannak konyveink, kazettaink, letezik internet es a lenyeg: van hozza kedv, motivacio, ingyen van es jo alkalom, hogy surubben osszejojjunk es minden lecket 2 epizoddal zarjunk a "Szex es New York" c. csajos sorozatbol! :)))
Mivel az idegenvezetoi tanfolyamom nem jott be, ezen orszag burokratikus akadalyai miatt, hat krealtunk magunknak egy "sajat" tanfolyamot! :)
Ezen kivul vasarnap lesz a helyi Magyar Klubban a marcius 15-i unnepseg, kaja-pia, fellepo gyerekek, musor, tarsasag... Lehet elmegyunk a lanyokkal, ha mindenkinek jo az idopont...
Szombaton viszont grillparty itteni horvat baratainknal, melyet mozizas kovet... :) Megnezzuk a Zeitgeist 3. reszet! :)
Holnap shoppingolas a varosban a lanyokkal... Kajavasarlas, akcioleses, hatha van valami olcsobb darab, amit meg megengedhetek magamnak igy a tavasz bekoszonttenek alkalmabol, talalkozas Anival egy kavera (pardon: zold teara!), vennem kell (surgosen!) gyogyszertarban bio-hajfesteket, mert szornyuseges a lenovesem, majd delutan talalkozas a zurammal, aki hozza be az autot muszakira...
Ujabban eleg rendesen be vannak utemezve a mindennapjaink, mar (ujra!) hataridonaplot vagyok kenytelen vezetni, hogy mindent felirjak, s semmit se felejtsek el!
Marcius 26-an Medjugorjeba es Mostarba (Bosznia-Hercegovina) megyek egy egynapos kirandulasra a lengyel kisebbseggel (mert azert felig lengyel is vagyok s nem art minden lehetoseget megragadni, ami a programokat illeti, ugysem tul szines erre a tarsasagi elet szezonon kivul...) :)))
Egyebkent jol vagyunk. Tulvagyunk a Nonapon, Szilvivel megunnepeltuk, a ferjeink termeszetesen majdnem elfelejtettek, mert itt annyira nem szokas figyelmesnek lenni, de majd idovel belejuk neveljuk, hogy legkozelebb tudjak! :) Az ido egyre szebb, egyre naposabb, a konyham egyre jobban alakul, nemsokara mar bepakolhatok a kredencbe is ha megszaradt, s most indulunk (10 perc mulva) a MEGST-be ahonnan tegnap szoltak, hogy megjott a furdoszobai csempenk, s talan a jovo heten mar at is cuccolhatok atmenetilag a masik furdobe, s nekiallunk a mienket felujitani...
Roviden ennyi. Majd irok megint hamarosan...

No comments: