Saturday 9 April 2011

Kertesz leszek, fat nevelek! :)

...Szep szombati jo reggelt a napsuteses Dalmaciabol! :)))
Eloszor is azzal kezdenem, hogy visszaolvastam a tegnapi blogbejegyzesem, es baromi sok hibat talaltam a helyesirasban! Nem arra gondolok, hogy nincsenek ekezetek, hanem nehol osszekeveredik a betuk sorrendje es magam sem ertem mit is akartam irni... :))) Nehol kimarad egy-egy betu, de ez meg ertelmezheto... Szoval sorry, de ez van. Nezzetek el ezeket a kis mistakeket, egyszeruen csak tul gyorsan szeretnek tullenni minden computer ele kenyszerito feladatnak es inkabb mas dolgokkal foglalkoznek...
A tegnapi takaritas folytatasbol nem lett semmi, mert az olaszozas utan nekem kerteszkedni tamadt kedvem s mivel jott is hozza "zseton" a postastol, hat megbeszeltuk, hogy inkabb elmegyunk a Brico Storeba es jol bevasarolunk!
Hatalmas a valasztek, nemely novenyek arai brutalisan magasak, ajulas kerulgetett a szepseguktol is meg az arcedulatol is... :))) Ugyhogy ilyeneket nem vettem, ilyeneket majd egyedul nevelek... :))
Vettunk viszont sok egyeb szepseget, tobbek kozott: mentat, kakukkfuvet, levendulat, muskatlikat a bejarati lepcsore, anyosom kedvere valo modon :o), egyeb szepviragokat, amelyeknek nem tudom a nevet, aztan valami viraggyokereket zacskoban amelyeken szep kep volt, s mivel a zuramban egy botanikus veszett el es fiatal koraban szeretett viragokat termeszteni, nevelni stb., hat mondta, hogy o mar "dolgozott" ezzel a fajtaval es tudja, hogyan kell, ugyhogy vettunk 3 zacsit probanak. Ezt a 3. kepen lathatjatok...
Ezen kivul vettunk viragfoldet es sargarepamagot, amelyet majd hosszukas viragtartoban probalok meg elovarazsolni! A hosszukas viragtartoknak pedig kulon tortenetuk van... Mivel a Brico utan bementunk anyosomnak valamit venni kozelgo szulinapjara az Intersparba, hat bevasarlokocsit nem vittunk, mert eleg a kezi kosar is... S igy tortent, hogy belebotlottunk ott is a viragos reszlegbe es talaltunk hosszukas, barna kaspokat, amelyekre szuksegunk van, de itt 22 kunaba kerulnek es dizajnosak, szepek, a Bricoban rondak voltak es 60 kunaert!!! Ugyhogy azonnal kaptunk a lehetosegen es megvettuk! Megvettuk, s jol ott hagytuk a penztarnal, fizetes utan termeszetesen s csak a 2 szatyor tobbi cuccal mentunk haza... Szo szerint HAZA!!! Egeszen 50 km-re, raadasul este volt mar... Aztan nezem a szamlat, probalom kideriteni melyek is a dragabb novenyek s egyszer csak kiszurja a szemem a 4 db viragtarto, amelyet valahogy sehogy sem latok!!! Visszaporgetem fejemben a filmet... Hat igen! Ottfelejtettuk basszus!!! :))) Eloszor levert a viz, de mivel fel 8 volt (este) es 9-ig vannak nyitva, azonnal visszaindultunk erte, s vacsi helyett bedobtam a taskamba 2 banant, hogy kihuzzuk mire visszaerunk! Mindez nem tortent volna meg, ha bevasarlokocsit tolunk s nem kiskosarral vasarolunk, mert akkor egybol betettuk volna a penztarnal a kocsiba es hajts a parkolo fele! Ugyhogy ezek igy mar eleg draga viragtartok lettek, de akkor is elmentunk ertuk! Rudi ugy hajtott, mint allat!!! En meg ket kezzel kapaszkodtam, de 25 perc alatt megtettuk az egyebkent kb. 50 perces utat!!! :))))
Vettunk 3-3 cukkini- es uborkapalantat is, es ezek egy-egy sarokbol fognak a teraszunk keritese fele futni, azon logni, nem pedig a kertben, ahol a foldon fekve szokasuk szetrohadni... Remelem sikerulnek!!! Jovo heten tervezunk Reniekhez menni, akkor majd hozunk a farmrol egy kis tragyat ala, hadd nojon! :))) Ujabban tisztara be vagyok zsongva a kerteszkedestol!!! Ugy elvezem!!! :))) A braziliai maracuja es a papaja meg nem kezdett kibujni, nem tudom mennyi idore van szuksege, de ha igy totojazik meg sokaig akkor kap majd ez is egy kis osztonzo lotragyat! :)
Roviden ennyi lenne a kiskerteszet mostani jelentesebol... Hamarosan ujra irok! :)
Most var a kerteszkedes, az ebedhez valo salata elkeszitese, ami ugye nyers kaja s egyre jobban elvezem, mar olvadnak is a kilok es az a poen, hogy nem is fogyokurazom!!! :)
Ezen kivul korabban ebredek, ami jo jel! Ugy tunik kevesebb kell a szervezetemnek, hogy kipihenje magat es tele vagyok energiaval! En ezeket a nyers kosztnak koszonhetem, legalabbis azt hiszem... Na jo, a tavasznak is! :)))
Legyen csodalatos ez a hetvegetek (is)! :))

No comments: