Saturday 22 September 2007

Sutottem finomat!!! :o)

Sziasztok! Mindjart megyunk hazaaaaa!!! Meg csak kettot kell aludni! :o) Hetfo reggel indulunk!!! Juppiii!!! :o)

Tegnap delutan elmentunk autogumikat cserelni, kitakaritottam a lakast is jo alaposan, a vasalni valo sem szur mar szemet a fotelbol, ugyhogy mar csak nehany aprosag van vissza: autot mosni, babakocsit mosni (...mert meg mindig nem adtuk vissza a kolcsonkocsit, pedig mar ideje volna, de ha Bettynek nem surgos, akkor en most csakazertis kihasznalom, hogy lustasagbol nem mosom meg ki!!! Majd ha megjovunk! :o)) Szoval meg egyszer: autot mosni, babakocsit most megsem, agynemut mosni meg minden mas szennyest, hogy semmi ne varjon itt 10 napig a kosarban, aztan hutot pucolniiiiii!!! Utobbi a "kedvenc" szorakozasom, mert en ilyen szadista vagyok, hogy szeretek hutopucolas kozben arra gondolni, hogy "most akkor kinyirbalom az osszes bakteriumot es szennyezodest, es semmilyen kis sunyi lathatatlan mikro-franc nem fog nekunk betegseget okozni!!!" :o) Ennek oromere, mar legalabb egy hete semmit nem vettunk, csak kenyeret... A cel az volt, hogy fogyjon el az osszes cucc a hutobol, mire elutazunk, hogy elotte kitakarithassam es nyitva hagyom arra az idore amig nem leszunk itthon, hadd szellozzon ki jol! Per pillanat van a fagyasztoban kesz szilvasgomboc meg a hutoben egy tejfol, ami egyertelmuen a holnapi (utolso) ebedunk lesz, mert hetfon mar ut kozben ebedelunk valahol! :o) Ma anyoska szant meg es vagott hozzank egy kis toltottpaprikat, en csak a puret csinaltam meg melle... Na es most jon a lenyeg, hogy ertsetek a kepeket: tortat sutottem!!! No nem akarmilyet, hanem Pavlova tortat! Egyszer mar csinaltam ilyet (tavaly Karacsonyra...) de akkor kiwi volt a tetejen, most meg a fagyasztoban honapok ota varakozo erdei gyumolcsot kellett muszajbol likvidalni, tejszinem meg mindig van itthon (szinten hutoben, likvid valtozatban...), van nehany tojasunk is meg, ugyhogy a hozzavalok diktaltak ezuttal a receptet! :o)
A Pavlova egy nagyon finom edesseg! Annak idejen (1929? korul...) az Ausztralok keszitettek a hires orosz balerina reszere (ot hivtak Pavlovanak by the way...) Azota ott surun keszitik, de en megtalaltam egy nagyon egyszeru valtozatat a http://www.mindmegette.hu/ oldalon, ugyhogy ma ez alapjan keszitettem el... 4 tojasnak a feherjet kell felverni es fokozatosan (ha mar kemeny!9 beleszorogatni 23 dkg porcukrot, tovabbmixerelni, aztan egy kiskanal ecetet bele, hogy szep fenyes legyen es fel csomag vaniliacuki sem arthat neki! Ezt egy 20 cm atmeroju kor alakura kell kikanalazni, koronaformat csinalni belole, mert aztan ha 1,5 ora takareklangon sutes utan kihulni hagyja az ember es rapakolja a felvert tejszinhabot, akkor azt a kozepen kell kezdeni, mintha megtoltened, de a szelere is jusson am!!! A teteje meg gyumolcs tetszes szerint, de mivel az egesz feher cucc nagyon edes, javaslom, hogy savanykas gyumi legyen rajta: erdei, ribizli, eper, kiwi, lehet vegyesen is (eper + kiwi)... (Utobbi eleg "magyaros" lesz, legalabbis szinben! :o)
Szoval nem egy bonyolult dolog, de annal izletesebb! Probaljatok ki! :o) Mi az elobb ettunk belole egy-egy szeletet, anyosnak is adtam, szokas szerint tulreagalta a "kedvessegemet" es lenyomott egy nagy puszit :o) amitol en falra tudnek maszni, mert az egesz "kedvessegem" egy tok normalis gesztus es nem is "puncsolasbol" csinalom, csak igyekszem kompenzalni a halat meg ezt-azt, amit o ad neha... Kvitteket csinalok magunkbol veluk szemben! :o) Hiaba! O mar csak ilyen!

Most bucsuzom, mert kacsingat ram meg egy szelet Pavlova, muszaj egy harapasnyira "foglalkoznom vele"... :o)

No comments: