Thursday 25 October 2007

Design valtas... :o)


Helllooo Embereeek! :o) Remelem mindenki jol van es senki nem nathas! :o) En ma porgok, forgok, no nem annyira oromomben, mint munkaban! :o) Sebaj! Lenyeg, hogy elegedett vagyok a mai teendokkel illetve inkabb az elvegzett kotelesseggel! :o)
Bujom, bujom a netet, probalom kisilabizalni, hogy vajon elfogadjak-e, elismerik-e a diplomamat ebben az orszagban es ha igen, mibe kerul es meddig tart mig valaszolnak... Jaajjj, ez a hulye burokraciaa!!! Es nem lehet elkerulni, akarmennyire is utaaaloooom! :o(
...Amint latjatok kicsit ujitottam a blogunkon... Hogy miert, azt ne kerdezze senki, mert en sem tudom, de mar kellett egy kis ujitas, ahogy a hajamra is rafert, most erre is! :o) A cime is uj lett! Valahogy az a "Hakuna Matata!" felkialtas (ami mellesleg azt jelenti az Oroszlankiraly szerint: "Hakuna Matataaa! Ez annyit jelent: szep az elet itt leeent!!!" Lasd (halld) : a rajzfilmben) :o) Na meg egyszer: a Hakuna Matata valahogy tul optimista kijelentes a mostani burokratikus szituhoz, ezert egyszeruen csak ezt a cimet adtam: Eletjelek Delrol... Mit szoltok? Jo cim? Vegul is ebben van Anyam minden remenysege, hogy elunk es - jobb esetben - jol vagyunk, tehat: eletjel! Masreszt meg Delrol, ami szinten igaz, ha Europahoz kepest nezzuk az adott koordinatainkat! :o) (Ha meg "lentol" olvastok Kenguriabol, akkor ugyan Eszakon vagyunk, de mindegy! Nem lehet minden tokeletes! Ilyen vilagban elunk! :o))
...22 ora mult... Babaneten lopom a napot (vagyis mar az estet...) mikozben a FERJEM (hoppaaa!!!) :o) a holnapi munkajara keszul es szortirozza a kihordani szandekozott szamlakat es valasztasi reklamcuccokat... Valahogy ram jott az elobb, hogy uuugy ennek valami edeset, de olllllyyan lusta vagyoooook :o( ugyhogy a Babaneten kaptam egy nagyon joooo kis 3 perces suti receptet ami mikroban keszitendo es szuperfinoooom!!! :o) Most ide is bemasolom es ajanlom, hogy probaljatok ki, mert szuper!!! Gyors, nem kell merni, nem kell TOKOLNI vele :o) sokat es mixerert sem kell leasni az also szekrenyek melyebe!!! :o)
Ime:

MIAN Start Pitykótája:

5 e.kanál liszt

4 e.kanál cukor

3 tojás

2 e.kanál olaj

1 e.kanál 10%-os ecet

1/2 cs. sütöpor


A tojást a cukorral kikeverni (nem kell géppel!) olaj, ecet és a sütöporral kevert liszt. Simára keverni és a mikróba tenni. Fedö nélkül!!!!!!!A legmagasabb fokozaton kb. 3 percLangyosra hüteni és ízlés szerint ham-ham! :)Kakaós változat: 1 e.kanál kakaó, de annyival kevesebb lisztDiós változat: 1 e.kanál dió, de annyival kevesebb liszt! Somlóit úgy csinálom, hogy sütök 3 különféle pitykótát, puding 2 fajta, némi mazsola, ha a gyerek nem eszi: rum!!! és kész! :)

Jó étvágyat!!!!

En a kakaos verziot csinaltam es 5 percig, mert a mi mikronk ezer eves, ha nem oregebb es gyenge, mint a harmat! :o) (Ez a sor miert lett feketeee???!!!) :o(
Draga edes ferjecskem most mar megertette vegre, miert is erdemes a babanet chaten logni estenkent, ha epp nincs kedvem a hulye filmekhez, ahol szarra lovik egymas fejet (bocsi a szohasznalatert, de kicsuszott! :o))
Na, ennyit mara, most elteszem magam holnapra, mert meg mindig uresek a kofferek felig, pedig szombat reggel indulaaaaas naszutazni!!! :o)
(Ugy tervezzuk, hogy a Nemzeti Parkban kezdjuk a megerkezest (elotte persze ebed valahol...) es csak estefele foglaljuk el az apartmant, hogy joool kihasznaljunk minden percet a hegyi levegon! Masnap (vasarnap) alszunk amig nem szegyen, aztan megyunk a misere, utana ujabb romantikus ebed a termeszetben es irany a seta, koborlas patakocskakat atugralva, regi malmokat megcsodalva a barlangig, onnan este szallasra! Hetfon meg estere kellene hazaerni, majd valahogy kitalaljuk meg mit nezunk meg aznap gyorsan! Ennyi! Hamar el fog telni, de legalabb megyunk valahova, nem fogjuk megbanni oregkorunkban, hogy meg naszutra sem mentunk el! Ja! Es ma megdumcsiztam egy unokatesommal, aki Londonban el, hogy a tavaszi eskuvonk utan meg a vegen lehet felrepulunk hozzajuk a masodik naszutunkra! Olleee! :o) Jo lenne Londont latni kicsit, meg meg jobb volna Irorszagot is, de ez meg a jovo titka... Addig meg sok viz lefolyik aaaaaa....TEMZEN!!! :o)
Pussszancs Nektek RuMoektol!

1 comment:

Reni said...

Mian piskótáját már én is megsütöttem!Nagyon jó és ennél egyszerűbb nincs is!De sütöttem már vízen kullogó-t is falatkától, meg kakaós kiflit linboritól!
Jó utat!