Sunday 4 November 2007

Biciklis-vasarnap...

Na tessek, megint vasarnap este van, holnap ismet egy uj het kezdodik a maga rejtelmeivel es kihivasaival...
Az ejszakank remalmokkal teli volt, illetve csak a Rudie, aki hajnalban felebresztett, mert nem birt aludni... Kedves tole, nem? :o) Azt almodta, hogy valahol otthagyta a munkataskajat egy csomo penzzel benne, ugyhogy heves szivdobogassal ebredt s miutan rajott, hogy alszunk es ez mind csak alom, hat felkeltett elmeselni! Bezzeg en!!! En mikor nem alszok el hajnalig, akkor sosem ebresztem fel ot "szolidaritasbol"... Feeerfiak!!!
Ma is a tegnapihoz hasonlo napsuteses napunk volt, csak ma nem mozdultunk ki 1 oranal elobb, mert jo volt kicsit tovabb szunyalni, beszelgetni, megneztuk a TV-ben a mise kozvetiteset, bekesseget kotottunk egymassal, ahogy a templomban szoktuk, aztan foztem egy kis vegyeszoldseg levest (dragamnak holnapra ebedre, mert en intezkedni megyek a citybe...) es kaptunk grillezett halat is anyostol, de mivel ma elkerekeztunk a komainkhoz (=eskuvoi tanuink, ha valaki nem ert a szep szobol...) :o) es egyutt ebedeltunk! Sutottem egy kis almat is, a komam meg meggyes-retest, ugyhogy kaloriaban nem volt hiany ma sem! :o) (Sult almam receptjet a vegen megirom! Lehet tovabb kiserletezni a finomsagokkal, akinek kedve van!)
A bringainkra is rafert mar egy kis napfeny, mert kb. egesz nyaron elo sem vettuk oket a garazsbol (vagy csak kolcson masoknak...), ugyhogy mostantol igazan aktivan kellene kerekezni, tudatosan tenni minden nap valamit az egeszsegunkert (minimum 1 dolgot naponta!) Ez is valami kezdetnek, nem?! No meg ugye elkezdeni futni, ahogy mar tervben van egy ideje, de a gyakorlatba helyezeshez kell meg egy jokora seggberugas egymasnak vagy sajat magunknak!
Ma leszerveztem a jovo hetre is egy biznisz-mitinget (talit...), no nem allas ugyben ezuttal, hanem ha meg emlekeztek a parfum-biznicre amirol regebben irtam, hat azzal kapcsolatban! Van egy fiu, aki "belepne" es vele lesz talim szerdan a kozmetikus utan :o) A srac fiatal, lelkes, tele van otletekkel, hogy hogyan tudnank osszedolgozni es miben tudnank meg kooperalni... O ugyanis raftinggal es kanyoninggal is foglalkozik, ami tok jo kis kalandtura az adrenalinra vagyoknak es magunk is szeretnenk kiprobalni ezt a mulatsagot is! :o) Hisz most vagyunk fiatalok!!! :o)
Holnap ugyintezek es talalkozom van magyar lanyzokkal kavezni, dumcsizni, viszek Anitanak konyveket is, aztan majd o is nekem, ugyhogy csere-berelunk majd, ha olvasni tamad kedvunk!
Az ugyintezos resze kb. ezekbol a pontokbol all: 1) Munkakonyvszerusegemmel varoshazara kideriteni, hogy a diplomamat hogyan s mikepp, illetve kell-e egyaltalan fordittatni, 2) Ha kell, telefon a hivatasos tolmacs Ilonanak, hogy mikor hozhatom el leforditasra (plusz ugye a jogsimat is vinni kell, mert azt is csak utolag mondtak meg, pedig egyszer mar erdeklodtem miatta...), 3) Egeszsegugyi biztositasom miatt a ferjem munkahelyenek kozponti epuleteben egy nocit kell keresnem, aki penteken szabin volt es senki nem tudta helyettesiteni (mert amig nem tudom, hogy megyek-e dolgozni, addig az o munkahelyen keresztul kaphatok biztositast, amit a munkahelyen a kozvetlen fonoke nem igy tudott, szerinte mar az allam adja, nekik semmi koze hozza, ugyhogy en annak is utanajartam, hogy mi van vegul, de kiderult, hogy rosszul tudja!) :o) Ehhez kepest egeszen jol vagyok es bizom benne, hogy holnap is gordulekenyen fog minden feladat menni... Ezek csak a legfobb dolgok, mellette be kell mennem a postara mindenfele urlapokert, kell egy csomo dolgot fenymasolnom, de ennel komolyabb dolgokat nem tehetek amig nincs keszen az uj szemelyim, pl. addig nem tudok az uj nevemmel bankszamlaszamot nyitni, kartyat csinaltatni, pedig az is kelleni fog... Kozben meg tele a fejem tervekkel, celokkal, hogy hol es mit kell meg elintezni: fogorvos (ha lesz mar biztositasom...), templomi eskuvot megelozo tanfolyam, a LAKAST mar nem is emlitem, mert azt ugy nez ki meg egy hetig minimum ki kell toljuk (optimistan mondva...)
Szoval holnap ha tulelem a burokraciat, talalkozom Anitaval es Renivel is (remelem babastul!) :o) es kidumaljuk magunkbol ami csak kijon! :o)
...Kaptam ma egy kedves e-mailt, amire meg ma szeretnek valaszolni, ugyhogy most gyors megadom az almas receptem koordinatait, valaszolok a levelre es tuzok tusolni, hajat mosni es osszeirni a holnapi programomat lepesrol-lepesre! Tschuss!!!
Itt van par mai kep, nem sok, de mai, hogy ne mondjatok, hogy nem igyekszem eletjelet adni magunrol:

Sult alma

700 g savanykas alma
1/4 liter tej
200 g 20%-os tejfol
1 tojas (na ez nem volt itthon egy sem, megis jo lett!) :o)
100 g apro, fekete mazsola (kihagyhato!)
100 g korpas keksz (ha nem korpas az sem baj! Jo a haztartasi is, de a korpas egeszsegesebb...)
100 g mogyoro (vs. dio!)
1 ek. cukor (nalam kicsit tobb...) :o)
2 kaveskanal orult fahej

Almat meghamozod, es ahogy a kezedben van, szeleteket vagdosol le rola es teszed szepen (vagy ahogy esik...) a jenai talba. Tejet tejfollel es a tojcsival elkevered, raontod az almakra, Ra mazsolat szorsz (vagy nem szorsz)... Kekszet osszetorod kicsikre, a mogyit vagy diot meg osszevagdosod, aztan osszekevered a cukorral meg a fahejjal es az almakra szorod azt is.
Talat a hideg suto kozepso racsara teszed es 200 fokon 30 percig sutod! Vagy harmas fokozaton vagy legkevereses sutoben 180 fokon...
...En ma 180 fokon csinaltam nem legkeverosben es tojas meg keksz nelkul, de azert jo lett! :o) Lenyeg, hogy az alma jol megbarnuljon es a levet magaba szivja (erre valo a keksz, ugyhogy a mienk kicsit vizesebb maradt, de ha kihul, akkor az sem feltuno!) :o)
Hajra! :o)

No comments: