Thursday 8 November 2007

Anyuek evforduloja, garazsozas, palacsintalankodas...


Jo par evvel ezelott (egeszen pontosan 27 eve...) a mai napon draga szuleim kimondtak a boldogito IGEN-t! :o) Ezuton kivanunk elsosorban nekik sok boldogsagot es meg legalabb haromszor ennyi egyutt-toltott esztendot! :o) Tovabba jo egeszseget meg mindannak beteljesuleset, amire vagynak! :o)
...Nagytakaritas volt ma itthon! Furdotol, a konyhaig minden csillog-villog! Friss mecsesek a mecsestartokban, eukaliptusz-illat szall a levegoben a parologtatobol, a hangulat otthonias, csaladias, a csalad masik fele meg epp most dontott ugy, hogy kipihente a mai nyugdijosztasi rohamot, es ropke 1 ora ebed utani pihenes utan ismet a garazsban barkacsol! :o) Ebbol egyenest kovetkeztethettek arra, hogy jol erzi magat es a multkori vereredemenyere ami szerintunk nem volt tul jo, a haziorvos azt mondta, hogy ez jo! Hat mit tegyunk? Hiszunk neki! Ahogy elkezdtunk hinni neki, a bajok is lassan megszunoben vannak, persze gyogyszert azt kapott, nem kuldte el csak ugy a doki, hogy ne csinalna semmi bizniszt a gyogyszeriparnak! :o) Na de tenyleg: latvanyos a javulas! Jol vagyunk! :o)
Anyoskam fozott ma ebedet, igy tudtam kihasznalni az egesz delelottot takaritasra meg mosasra es meg egy kis chit-chat-re is maradt idom a tesommal meg nehany baratnovel! :o) Tesomat jol elszorakoztattam, talan jobban, mint amennyire ot szorakoztatja a blogunk, ugyhogy ezuton nyilvanos dorgalasban reszesitem es erezze magat megfenyitve!!! Ilyet mer nekem irni, aki neha felig alva irom a beszamolot, hogy tudjanak rolunk, hogy semmit nem tud es igazan jelentkezhetnek!!! En??? Komolyan??? Akkor a blog az kinek irodik?! A nagyvilagnak? Tesom, basztikuli, kiakasztottal, de hagyjuk, majd csak jut ram idod egy nap, ha mar a napi "teendoid" miatt nem birod nyomon kovetni a regelesemet... :o(
...Ma "nyertunk" szep gyerekrucikat is! :o) Gyereknek meg nyoma sincs ugyan, de anyos kapott egy baratnojetol ruhakat, hogy vigye el a raszoruloknak de ahogy anyoskam megnezte oket, kisse felve, hogy mit szolok lejott hozzam es felszegen erdeklodott, hogy esetleg elfogadunk-e belole valamennyit, mert ezek meg nagyon szepek es ha mi nem, hat majd a Caritasban ugyis elviszik az ott dolgozok... O ezt biztos forrasbol tudja... Hat... Egy-ket percig dilemmaztam, aztan mondom, egye fene! Megnezem es ha tenyleg tetszik nehany darab, akkor megpalyazom oket! :o) Anyos is orul neki, nekunk is jol jon, es jut is meg marad is a leadandokba! Tenyleg jok vannak! Ugyhogy valogattam nehanyat, mikozben azzal nyugtatgatom magam - ami nem epp egy optimista hozzaallas -, hogy: "Talan mire gyerekunk lesz, majd mi is raszorulok leszunk, es kulonben sem vettem el sokat belole, ugyhogy annyira nagy bunt nem kovettunk el! :o) Vagy ha igen, majd ugyis a karmamba lesz vesve es kovetkezo eletemben ledolgozom!" :o)
...Hmmm... Fel 6... Maradt meg a turobol, igaz mar edes valtozatban, palacsintatolteleknek, ugyhogy lehet ma megint engem er a megtiszteltetes, hogy sussek vacsira nehany palit ismet, hogy ez a turoci ne vesszen karba... Maris megkerdem a Zuramat! :o) ...Hat igy legyen otosom a lotton!!! Persze, hogy sussek! Tok jo! :o)
Megyek is, hogy aztan le ne kessem az anyuekkal megbeszelt randit a Skype-on, hogy "szemelyesen" is gratulalhassunk vagyis szoban, hanggal es webkamcsiba puszilassal! :o)
Adios amigos! Vagy ahogy Schwarzenegger bacsi mondana: "I'll be back!" :o)

...Ahogy igertem, ma meg visszatertem egy kis idore... :o)
Epp anyuek vannak a "vonalban", de mivel kitolt velunk a mikrofon Skype-on, hat most "ballagunk" at MSN-re... :o) Kozben azert hasznossa teszem magam s eldicsekszem, hogy ido kozben keszen lett a garazsban a neonfenyu vilagitast, amit az elso furastol, az utolso szogig magunk csinaltunk! Minden tiplit meg kabelt egyutt vettunk de a mai befejezo munkalatoknal mar nem volt ram szukseg hal' Isten, inkabb csak sutogettem a palacsintakat szorgalmasan... Na jo, egyszer kimentem megorokiteni a munkafolyamat egy reszet amit maris dokumentalok ide a szoveghez, de meg elmeselem gyors, hogy szegeny dragam, ahogy a sotetben fotoztam, hogy mikent matat az aramban, a vaku felvillano fenyetol ugy megremult, hogy majdnem leesett a szekrol!!! :o) Szegeny! Azt hitte, hogy az aram!!! Meg jo, hogy nem lett baja! :o) Na de aztan ahogy keszen lett es bekotott mindent ahogy kell, szeles vigyorral jott ertem a konyhaba es invitalt a garazsba megnezni (es megdicserni...) amit csinalt! :o) Hat bravo!!! Vegre!!! Most jon a laminatpadlo lerakasa! A helyszin valtozatlan, es aki nem ertene, hogy miert megy laminat a garazsba annak csak annyit, hogy ez igazabol nem autobeallos garazs, hanem inkabb muhely... A laminat meg azert megy, mert az konnyen kezelheto es kulonben is potom penzert vettuk a serult csomagokat, ami erre a celra tokeletesen megfelel! :o)
Nnnna! Itt a vege, fuss el vele! :o)

No comments: