Wednesday 23 January 2008

Betegseg ellen kombuchat! :o)

Na itt vagyok ujra... Gondolom hianyoztam, igaz? :o)
Hat sajnos tul sok jo hirrel nem szolgalhatok, mert mar total ugy erzem, hogy benne vagyunk a "volgyben" (gondolok itt arra, amikor azt mondjak: "egyszer fenn, maskor lenn", na mi most epp "lenn" vagyunk, de nagyon!) :o(
Nem eleg, hogy a cicak betegek voltak es a kicsi sajnos bele is halt (meg azota meg 2 cica, akik szinten jartak hozzank, de a szomszed macskai...), most meg mi is odavagyunk elegge... Rudirol mar irtam, annyi eleg is lesz, en meg ma voltam pajzsmirigy ultrahangon, ahol kiderult egy s mas (cisztak a pajzsmirigyemben es aki ert hozza: struma nodosa, euthyreosis... Egybol vettek vert is (neznek valammi antitesteket benne, no de ezuttal mar a jobb karomat nyujtottam, mert a masik mar zoldes-kek, nem akartam megint abbol...), holnap pedig delutan 4-kor punkciora kell mennem (magyarul is igy mondjak???) Meg fognak szurni (nyakba) es mintat vesznek, hogy megnezzek mi a palya... Talan szovettannak mondjak ezt helyesen, nem? Na, szoval ez a helyzet velem, remelem semmi komoly, mert egyelore gyogyszert nem adtak ra, csak ellenoriznem kell idonkent... Emellett en ugy dontottem, hogy ha mar ennyire benne vagyunk es a metabolikus x szindromam miatt rizikos vagyok sziv- es errendszeri betegsegekben, hat lenduletbol jelentkezem EKG-re is es ezzel mar majdnem atneztem mindent, amit preventive kellene, igy beleveszem meg a mell ultrahangot es mammografiat meg egy komplett hasi es kismedencei ultrahangot is es aztan mar nem akarok tobb dokit latni egesz evben!!! :o)
Hazafele azt beszelgettuk a kocsiban, hogy vegul is jo, hogy kiderultek ezek a dolgok, mert meg nincs keso, nincs tul keso, mindenen lehet segiteni idovel, talan ezzel az uj sok mozgasos es egeszsegesen kajalos eletmoddal, amit bevezettunk iden... Komolyan mondom, nem rossz, hogy ennyi fele kell figyelni, mert tenyleg manapsag mindenkinek minden "fontosabb", mint a sajat egeszsege, ezert megbeszeltuk, hogy ezentul ugy fogunk figyelni ra, ahogy az autora kell (itt minden evben van muszaki vizsga...) Ezentul minden uj ev elejen letancoljuk ezeket a vizsgalatokat, kifizetjuk ami kell, mert az egeszseg a legeslegfontosabb, arra nem kellene soha sajnalni a penzt!!! (By the way, eppen ezert veszunk is a mar regen vagyott szobabicikli - helyett - olyan botos, kapaszkodos taposogepet, aminek nem tudom a nevet, de biztos tudjatok mirol beszelek...) :o) Nem akarunk biciklit, mert hat a Rudit igy is letiltottak a motorrol (gondolom a bicajrol is...), ugyhogy igy ez a teljes testet megmozgato szerkezet sokkal jobb otletnek latszik!)
...Sajnos a hugom is korhazban van szegeny 2 napja... :o( Jol osszejottek a dolgok... Neki vesemedence gyulladasa van es meg sem birom latogatni a nagy tavolsag miatt, de azert hivom telefonon minden nap! Remelem szombaton mar hazamehet, talan addigra nem lesz mar lazas es meggyogyul... Nem tudom mi okozhatta neki: a nem ivas, vagy talan a csiponadrag kis toppal es a kilogo derek itt betegedett meg??? Ki tudja... Lenyeg, hogy szegenykem most egyedul fekszik a korhiban es mar sikerult is osszevesznie egy noverkevel, mert a liba nem akart neki lazcsillapitot adni, csak fustol, mint a gyarkemeny es tojik a vilagra! Na de ez az en tesom nem lenne az aki, ha nem szolt volna be neki es ezert tisztelem!!! :o)
...Rudim most eppen alszik, faraszto ez az autokazas szinte minden nap be a varosba, ma meg foleg elegge komoly volt a menet, mivel orkan ereju szel fujt (ehhez fantasztikus napsutes parosul!!!) es majdnem le is fujt minket az utrol!!! Ilyet meg egyikonk sem elt meg, legalabb is igy uton nem... A tenger szinte feher volt, ugy habzott, hullamzott! Jaj annak, aki ma kint volt ebben a szelben! Ne tudjatok meg!!! Hatalmas kart okozott ez a szel, mar benne is volt a delutani hirekben: fakat tordelt, nagy kontenereket dobalt szet, az uttesten is ki kellett kerulnunk ket kukat, amiket kisodort a szel es hat vezetni azt meg plane nagyon elvezetes lehetett, mikor ugy kellett kapaszkodni a kormanyba, mint akinek ettol fugg az elete... (Vegul is, ettol is fuggott...)
Na de azert jo is volt a mai napban: beugrottam a Bettyhez a munkahelyere es megint talakoztunk egy kicsit, ez is jobb, mint a semmi hosszu heteken at... :o)
Most az elobb meg eppen befejeztem a rendrakast az orvosi papirjaink kozt, minden datum szerint van es kulon-kulon foliakban a kettonke... :o)
Ja! Meg valami! A KOMBUCHA gombank, amit kaptunk tok jol alakul!!! :o) Ennek nagyon orulunk es tegnap este mar kiolvastunk mindent amit talaltunk rola a neten, ugyhogy ebben is nagyon bizunk, hogy segiteni fog az osszes letezo problemankon!!! :o) Nagyon sok jot olvastunk, hallottunk rola, ugyhogy bizunk benne!
Melle meg egy kis Aloe Berry Nectar es fel ev mulva mar ujra fittek leszunk es kicsattanunk az egeszsegtol!!! :o)
Na, most zarom soraim, eszrevettem, hogy van egy kisebb kupac vasalni valo, ugyhogy megyek es elintezem gyorsan!!! :o)
Puszka!

2 comments:

zsuzsanna said...

szioka hu nekem is van pajzsmirigy betegségem de az enyém csak tulmködik de semmi komolyab nincs vele remélem a tieddel is minden oké,én 2 hetente járok vérvételre és az én kezem is olyan mint a szita puszika irj mi az eredmény busalány a chetröl

Ancsika said...

Rumókám! Írhátnál és beszámolhatnál végre valami pozitív dologról is! Fel a fejjel; ennyi rossz után már csak jó jöhet!!! Drukkolok érted, hogy ne legyen komoly baj! Nem is lesz! Puszillak! ♥♥