Thursday 31 January 2008

Csutortoki semmitteves... :o)

Jo estet kivanunk! :o)
Na meg egy nap eltelt ugy, hogy igazabol semmi kulonoset nem csinaltunk, csak szornyulkodunk azon, hogy mennyi szornyuseg tortenik az utobbi idoben nalunk... Ezeket mar nem lehet csak ugy a deli szelre fogni, ahogy altalaban szoktak, ha valaki valami hulyeseget csinal olyankor vagy pl. teliholdkor... Hogy csak parat emlitsek a kornyekrol: 1 lany stoppolt, osszeszedte egy srac, meg akarta eroszakolni, de a szerencsetlenult jart lanyzo nem hagyta magat es a srac agyonverte, hogy ne tudjon senkinek panaszkodni... Az ujsagokban aztan igy nyilatkozott a hapsi: "Milyen ferfi volnek, ha nem probaltam volna meg?" Gaz... Aztan tegnap egy taxis sracot (30 eves) lott fejbe ketszer es gyujtotta ra aztan a taxit egy 20 eves fiu (mutattak ma a csaladjat a TV-ben, szornyu! Az egesz familia elmebeteg! A batyja egy idos neninek a megeroszakolasaert es brutalis meggyilkolasaert ul a bortonben...) Erre ma a tolunk 36 km-re levo kisvarosban ket pasi osszeveszett valamin (allitolag ugyanazon a non, amelyik az egyiknek a felesege...), es amikor a vita utan a szereto a motorjahoz ment, a ferj autoba pattant es elutotte (5-szor is atment rajta!) a motorjahoz kozelito embert... Mindezek a szornyusegek innen nem is olyan messze tortentek...
Ennyit a "fekete-kronikabol" mara...
Kulonben semmi kulonos nem tortent, azon kivul, hogy megerkezett anyuektol a csomag tele FLP-s cuccal es Aloe Veras termekekkel, meg a Dorka altal anyuekon at kuldott nehany gyogyteaval meg par homeopatias szerrel... Tok orultem! Nem gondoltam, hogy ilyen hamar ideer... Cserebe pakoltam nekik citromot, amit aposek egyik nap leszureteltek, mert kezelni kellett a fakat... Most megy a "Weakest link" (Leggyengebb lancszem! Magyarorszagon nem megy ujra? Tok szeretem nezni!) :o) Utana becsomagoljuk a citromot es holnap megy a transzport! :o)
Beszeltem ma a tesommal is egy kicsit onlanyban a neten, ugyhogy jol fog neki jonni egy kis vitamin! Most mar jol van, hal' Istennek, holnap mar bulizik, vegre kimozdul, mar alig varja! :o) Ja! Es nem cigizik!!! Hoppa!!! Remelem ezt a jo szokasat meg is tartja ezuttal vegleg es nem fog egybol holnap ragyujtani, mikor leulnek a haverokkal... Tesom!!! Vigyazz!!! A BIG BROTHER (Nagy Testver) mindent lat!!! :o)
Kulonben ma is egeszen jo kis ebedet osszeutottem, es ezt nem dicsekvesbol irom, hanem hatha motivalok vele valakit es jol jon egy-ket egeszseges recept... :o) Eppen ezert dontottem ugy, hogy ezentul le fogom irni minden nap (jobb esetben keppel is illusztralom!) az ebedunket! Tetszik az otlet? :o) Na, tehat ma csinaltam egy vegyes salatat: cseresznyeparadicsommal, salataval es matovilaccal, amit nem tudok magyarul, de olyan kis salataba valo levelecske, ami vizben no, illetve vizben tenyesztik, passz! A nevet nem tudom magyarul... Majd utananezek! :o) Ebbe reszeltem feta sajtot, ami ugyebar sos, ugyhogy kulon nem soztam meg, de tettem bele egy kis olivaolajat... :o) Es kerult bele a tegnapi Rudi-vacsibol maradek: egy kis piros bab! No ez nem a foetel volt, csak a sali, amibol maradt vacsorara is... A foetel cukkini-karikak, melyeket felrorakoztattam egy jenai talba, raszortam sampiongombakat osszeszeletelve, ezt megsoztam-, borsoztam, es raszortam vagott mandulat, kaprot es leontottem az egeszet 250 ml szojatejszinnel, ami egeszsegesebb, mint a zsiros fozotejszin, amivel eddig foztem... :o) Mindkettohoz van kepem, a sztori vegen beillesztem oket! :o)
Delutan rendet raktam a gyogyszerek kozt, kidobaltam ami reg lejart es a konyhaszekrenyben is leltaroztam, hogy tujdam mibol mennyi van es miket lehet meg kesziteni... Rudikam szokas szerint aludt egy kicsit delutan (az antibiotikum hatasa, masok is mondtak neki, hogy most aztan jol ki fogja magat aludni, hat tartja is az eloirast!) :o) Miutan felebredt, palacsintat kialtott!!! :o) Na, mondom: jo fej vagy apam! Palacsintat??? Nem tul egeszseges, vagy tevednek? :o) Na de egye fene, ha akarta, hat en is megkivantam es hogy ne legyen olyan nagy a lelkiismeretfurdalas, hat egy tojassal kevesebbet tettem, kisebb adagot csinaltam, teljes orlesu liszttel es barna cukorral es szojatejjel!!! :o) A toltelek meg 2 banan osszeturmixolva, benne egy kis vanilias szojaital! Isteni lett!!! De egeszseges!!! :o) Ugyhogy nem bantam meg!
Most viszont bucsuzom, mert vacsi ido van mar... Csokozon mindenkinek!!! :o)

1 comment:

Reni said...

Áron úgy emleget téged,hogy a citromfás Móni!Menni akar ő is szüretelni!Készíti is a dömperjét!Hihi