Friday 11 January 2008

KEP-esseg! :o)

Koran keltunk ma, mert be kellett menni egy labor erejeig a varosba, viszont ma nyugdijakat is kellett a postasnak osztani, igy koran indultunk, hogy minel elobb hazaerjunk es Rudi mehessen dolgozni... Nagy banatomra, nem vittem ma fenykepezogepet magammal, pedig ilyen gyonyoru napkeltet nem lattam mostanaban, mint amilyen ma volt... (Talan azert, mert nem szoktam meg ra a korai kelesre, na de most mar hamarosan atszokok, mert elhataroztam ezt is, csak hat szepen fokozatosan valtoztatunk, nem egyszerre mindent...) Az eg csak ugy izzott a horizonton!!! Vagyis inkabb a szigetek mogul kandikalt ki a sok voros, rozsaszin es elenk narancssarga csoda, mivel a horizontot nem nagyon lehet latni ut kozben, ahol meg igen, ott meg epp nem kelt fel a nap... :o) Legkozelebb majd jobban figyelek, hogy tenyleg mindig legyen nalam a gep, mert sosem lehet tudni hol latunk valami szepet vagy erdekeset, amit jobb megmutatni, mint korulirni! :o)
A holgy akivel megbeszeltuk ma reggelre a privat labort nagyon kedvesnek bizonyult, de ezt mar a telefonbeszelgeteseinkbol is eszrevettem... Keszsegesen elmagyarazott mindent, nagyon segitokesz, megnyugtato, nagyon pozitivan sugarzik! Nyugdijas mar, de meg "maszekol", ami nekunk nagyon jo, mert nem kell sorba allnunk, varni a beutaloert, majd varni a labornal es az eredmenyekrol is azonnal ertesit telefonon es e-mailben kuldi, hogy betekintesunk legyen a dolgokba! :o) A mai vizsgalat eredmenye hetfon lesz meg es remelem nem kapunk majd nagyon rossz hireket... Vasarnapra esik a nap, amikor nekem is vert kell adnom, de szinten egy magan laborban, igy mejelolgetek meg egy csomo dolgot, amikre kivancsi vagyok (ha mar egyszer ott a ver es elemzik...) Pl. erdekelne a koleszterin, inzulin meg a triglicerid szintem, meg a vas is, meg meg egy csomo mas dolog, de nem reszletezem, mert nagyon belefolyok es nem akarom, hogy ilyenekrol szoljon a blog... :o)
Az iroasztalon is vegre rend van!!! Legalabbis: egy fokkal jobb, mint volt, de meg mindig nem a legjobb, mert egy csomo dokumentum egyszeruen tul surun kell ahhoz, hogy csak ugy elsuvasszuk a fiok melyebe, ugyhogy azokat inkabb kint hagytam... Osszeirtam a tovabbi elintezni valokat is... Huu, hat van mit... No, a teljesseg igenye nelkul csak par dolog: itteni jogsim megkapasahoz elmenni egy ide tartozo dokihoz, aki igazolja, hogy vezethet e delikvens, de ilyen meg olyan dipotriaju "szengejeng"-ben :o), aztan ezzel rendorsegre jogsit intezni, utlevelet intezni, lakasba vasarolni ezer aprosagot, amiket eletemben most latok eloszor es nemelyikuk nem is olyan "apro" (pl. szigeteloanyagok, konyhagepek, festek, parketta...), na de nem is folytatom, mert kiraz a hideg, inkabb valami kellemesebbet irok...
Peldaul nehany szot a mellekelt kepekrol... Az elso az utcank vege, csak, hogy kepben legyetek... :o) Itt szoktunk minden alkalommal, amikor megyunk valahova "lefordulni" es legurulni a sziget szelen a part mellett a "hidig" (vagy hivhatjuk toltesnek is...), onnan pedig a foutra a szarazfoldi reszen at, ahonnan aztan valogathatunk, mert barmerre megyunk, mindenhol csak a termeszet szepsege fogad (persze kell hozza jo "szem" is, meg sziv, mert van aki nem becsuli, sokan fel sem fogjak, milyen szep helyen elhetnek...) A masodik kepet arrol az oldalrol keszitettek, amit mi a teraszrol latunk: a kikoto feloli dombtetorol es ami a kepen van, az a szigetunk egy resze: setany (a part szelen), templomunk es fenn ott a hazunk is, amit nem tudom hogyan kell bejelolni, de ha egyik nap maszok egyet odaig, akkor en is fotozok majd sokkal jobbakat (mert ezt a netrol szedtem, valaki megmaszta mar helyettem a dombot! :o)) es majd megprobalom bejelolni! :o) Aki mar jart itt, az konnyen megtalalja, mert tudja hol kell keresni, aki nem tudja, annak csak annyi, hogy a temlomtol - ha szembol nezzuk - jobbra huzzatok a kepen es szinte teljesen a szelen van, a jobb szelen, na de "kivagtam" lentebb kicsiben, ugyhogy igy talan egyszerubb lesz felismerni a "tomegben"...
A legalso kepen pedig egy strand, ami tolunk 35 km-re talalhato es talan eleg nagy ahhoz, hogy megszeresse ezt az orszagot az is, aki utalja a kavicsos es sziklas partjai miatt (ami szerintem nem fer, mert ennek abban van a szepsege es kulonbenis, aki nagyon akar, az talal "jobb" helyeket is!) :o) Ez kulonben a Solaris beach, ahol a nagy strandon kivul van lehetoseg szaunazni is telen, egesz evben mukodo hotelkomplexum van korulotte, van benne kavezo, ettermek, konditerem es van erdon keresztul kijelolt futopalya is meg meg rengeteg mas jo dolog! :o)
Na, ennyit a "bemutatom uj hazamat" cimu fejezet elso reszebol, most var a vacsi, legkozelebb folytatom...
(A vegere meg egy kis helyzetjelentes: macskak jol vannak, egesz nap aluszkalnak, ugyhogy ma este mar tenyleg csak a gyogyszert kapjak, amirol ma megirta az allatpatikas baratnom, hogy "szeles spektrumu antibiotikum" es nagyon YOOO! Echinaceat meg vitamint mar nem adok, mert tenyleg ellustulnak :o) Rudi faradt, alig el, fel szemmel mar alszik, ugyhogy ideje vacsiznunk, begyogyszerelni a macskuszokat es furcsi utan irany az agy... En is erzem a mai reggel utohatasat, de hat lassan hozza kell szokni... Tavasztol tervezem, hogy 5.30-kor fogok kelni... Akkor meg jo a nap, nem tul eros es gyonyoruek a tavaszi (nyari, oszi) reggelek is amikor meg nyugalom van, alszik mindenki es a tenger is tukorsima (altalaban) itt az obolben, mintha az is aludna meg... :o) Na megyek tenyleg, talan elkeszulunk mire kezdodik az esti film...)

1 comment:

Reni said...

Sikerült végigolvasnom Téged!A héten csak pillantásokat vetettem a blogokra,hogy van-e új bejegyzés,de Milán állandó orrszívás és az utána történő megnyugtatása elég sok időmet elvette!Keresztfiatok nagyon jóóó azzal a nagy szemüveggel!
Nagyon szép helyen laktok...remélem egyszer mi is meglátjuk majd!!!