Friday 8 February 2008

"MELLesleg" jol vagyok! :o)

Na, ma vegre ma van! :o) Tegnap tulestem a mell ultrahangon es orommel mondhatom, hogy mindent rendben talaltak! :o) Mar-mar feltem, hogy nincs vege a pech-sorozatnak meg es itt is lesz valami bibi, de nem lett... :o)
A varosbol hazajovet hivott a komank, hogy megint kell neki valami, megint elszamolta az anyagot, ugyhogy megalltunk megvenni neki ami hianyzott es mikor megerkeztunk, eloszor hozzajuk mentunk egy kicsit atadni a cuccot es ottragadtunk vacsorara is... Mondjuk komamasszony "komolyan vette" am, hogy mondtam lelkesen, hogy nem eszunk hust, mert vegetarianusokka alakulas van jelenleg folyamatban, mert hazafele menet azert a kezembe nyomott a melyhutobol egy csirkemellet azzal, hogy most meg egy kicsit muszaj enni hust is, amig a Rudi ilyen gyenge (mert tenyleg az szegenykem, allandoan alszik es most meg edeset sem ehet ami amugy energiat adott, mikor kimerult volt, ugyhogy ezt a csirkemellet meg muszaj!!! :o)) Hat mit csinaljak, most meg elfogadtam, de csak azert mert tudom, hogy hazi es nem genkezelt... :o) Kulonben meg kesz fejtores, hogy hol lehet igazi egeszseges kajat talani, mert hat a piacok altalaban a varosok legforgalmasabb reszei mellett vannak vagy minden gyumi gyonyoru, ami szinten gyanus... Ujabban mar igyekszem olyan salit venni, aminek a levele meg van kisse ragcsalva vagy meg jobb, ha maszik rajta egy csiga! :o) Ezek az apro jelek talan azt jelzik, hogy ez a sali talan tenyleg nem vegyszerezett... Azert mindennek ellenere igyeszunk amit lehet itthon megtermelni, mert itt aztan auto tuti nem jar a termeszet sziveben! Masik reszet meg ismerosok ismeroseinek az ismerosein at vagy egy nenitol, akinek a Rudi a postasa es tudja, hogy neki tenyleg mindene bio es nem szennyezett! :o) Kiakadtam kisse amikor tegnap elott a Betty meselte a telefonba, hogy a sogoraek bevizsgaltak a kertjukbol a zoldseget es haromszor annyi olom volt benne, mint ami a "megengedett"!!! Mar nem hogy karos, hanem raadasul mergezo kategoria!!! :o( Minden a forgalom meg a kocsik miatt van... :o( Az emberek meg ezt eszik es altatjuk magunkat, hogy fuuu, ez milyen egeszseges... Jol el kell agyalni a dolgokon... Inkabb kapalom kicsit meg gyomirtok, mint megvegyem a mergezot... Ugyhogy most legfobb fo kituzott celunk felkutatni a lelohelyeket, hogy tudjuk hol lehet igazi egeszseges zoldseget meg gyumolcsot beszerezni, hogy mire majd babaido kovetkezik mar keruljuk a mergeket amennyire csak lehet... :o)
Na de most meg par szo a mellekelt keprol: tegnapi ebedunk... Ami ki van rantva az padlizsan (barnalisztben paniroztam!) es volt melle repa-krumpli pure ami inkabb repabol allt, mint krumplibol a szenhidratok miatt de nagyon finom lett! Szojatejszint ontottem hozza meg egy kis Omegol margarint (ami Omega 3 tartalmu), ami meg a levesben van az repa, karfiol, brokkoli meg a 2 padlizsannak a legelso es legutolso szeletei, amiket nem rantottam ki, hanem osszekockaztam es megfoztem egy kis vegetas vizben... Aztan a vegen ebbe is ment egy kis szojatejszin... :o) Ma anyos grillez halat (jod, cink, vas, fluor, kalcium, magnezium, A, B2, B12, D, E Vitamin tartalommal!), melle lesz fozve egy kis kelkaposzta (siman megfozni es aztan attorni miutan leszurtuk es olivaolajjal meg soval fuszerezni es meg melle csinalok egy kis ujhagymas-paradicsomos salatat!) :o)
Az ido kulonben egyre szebb. A szel mar nem fuj nagyon, de szepen sut a nap! Egyre jobban erezni a tavasz illatat a levegoben! Mar varom, mikor lesz jo a szeder meg a malna az erdokben es megyunk majd nagyokat kirandulni, feltoltodni energiaval!!! Most is azt varom, hogy a Rudi hazajojjon, mert lement a postara segiteni egy kicsit a helyettesenek, aztan el kell mennunk acidophylust venni a gyogyszertarba es utana setalunk egy nagyot ebedig!
Mara tervbe vettem meg, hogy rendet teszek a ruhasszekrenyben is, mert lassan ideje a pulcsikat lejjebb asni es elerheto magassagba a tavaszi cuccokat! :o)
Anyukamat meg ma izotopozzak!!! Radioatkiv anyuci lesz par napig! Szegeny apu meg mellette fog ulni 1 orat amig hazafele vezet a dokitol... :o) Remelem azert nem lesz semmi bajuk ettol! Tesommal tegnap beszeltem MSN-en, aztan jott a baratja es leleptek! Fedezekbe vonult anyu elol!!! :o)
Kellemes hetveget kivanok mindenkinek! Elvezzetek a joidot es menjetek kirandulni! ♥

No comments: