Saturday 23 February 2008

Tanulopenz, tervezes, szervezes...

A kirandulas ota ujra beleastuk magunkat a munkaba, ugy, hogy ki sem latszunk belole... A baratsereg mintha sorban allna virtualisan a gepemben, ugy varjak - gondolom -, hogy valaszoljak a levelekre, de ez nem mostanaban lesz esedekes, ha csak valamilyen csoda folytan nem nyerunk ujra egy szabadnapot! :o) Persze ez sem valoszinu, mivel nyakunkon a nyar! A hetvegere mar tavaszt igertek, allitolag nagyon szep kirandulo ido lesz (a fene!), mi meg dolgozhatunk tovabb... Na de legalabb a lakas alakul... Tegnap ugyan volt egy kis megleckeztetes az elettol, mert az egyik falat ujra kellett konstrukciozni, ugyanis a felso meg az also sin nem lettek egy vonalban, hiaba is ingaztuk be oket (az inga a hibas!), igy ujra kellett bontani, ami plusz 2 ora elfoglaltsagot jelent, de hat legyen ez a legnagyobb baj... Ennyi tanulopenz meg belefer! :o) Csak nehany uj tipli meg csavar kellett, az azert nem egy akkora koltseg! :o) Ma vegre bearamozzuk a lakast, ami abbol all, hogy le kell rajzolni, hogy hol vannak a konnektorok es hova szeretnenk meg, ehhez viszont tudnunk kell kb. vagy teljesen, hogy hol, mi fog elhelyezkedni, hova mennyi aram kell... Ugyhogy ma tervezunk, aramot athuzgalunk, kabeleket nyirbalunk keresztbe-kasul, aztan jon a konstrukcio moge a szigetelo gyapju betomkodese, majd a dog nehez Knauf tablak felszerelese, amiket el kell latni meg nemi foliaval is (a kulso fele nezo falakat), hogy ne kondenzalodjon a viz a mestermu alatt! (Lasd: ahogy az ablakokon szokott folyni, mikor kint hidegebb van, mint bent...)

Aztan azt is megtudtam a napokban, hogy a lanyoknak tetszik az otletem, amit csak aztan igertem megosztani, ha benne vannak es benne vannak! Tehat irom: hetfon lesz a szulinapom (bar sokan mar elore gratulaltak, allitolag a blogos vonalzom csal, de ma megneztem, meg csak azt irja, hogy 26 eves, 11 honapos, 4 hetes es 1 napos vagyok, tehat meg nem leptunk a 27-be, akarhogy is szamolok...) :o) Azert koszonom mindenkinek a szivbol jovo elo-gratukat! Nagyon jol estek, foleg az igazan oszintek es szemelyre szoloak, meg a cuki virtualis kepeslapok, amik eddig landoltak! :o) Kosz Lanyok! ♥ Szoval hetfon leszek 27, es masnap, vagyis 26-an kedden megyunk innen Eszakrol harman Del fele :o) egy kis baratkozasra a Pankaekhoz! :o) Eme osszeroffenes okabol tobb is van: 1) Pankaek a ho vegen koltoznek at a citybol egy szigetre, tehat bucsutali lesz valamilyen szinten (no de azert talizunk utana is, de mar nem a varosban levo lakasukban, hanem tul az Operencian!) :o), 2) Meguljuk a szulinapomat egyutt :o) (sutit ut kozben veszek a Makrovegaban, ahol tuti bio es egeszseges edesseget lehet kapni, mert en most nem fogok raerni meg sutni is a nagy melo mellett!), 3) Mindnyajunkra rafer mar egy kis dumcsi, mert reg talalkoztunk igy egyutt, 4) Panka hivogat, hogy jojjunk second handezni, mert van 2 zsak ruhaja amit nem vinne at a szigetre, hanem tuladna rajtuk meg a koltozes elott, tehat megyunk turizni :o), 5) Talan nem art neki egy kis segitseg a csomagolasban, hiszen ha egyedul van a ket kezeben egy-egy gyermekkel nem egyszeru koltozkodni, apa meg meg dolgozik... es vegul 6) ha szep lesz az ido elmegyunk egy nagy setara is a beachre vagy a kirandulokozpont erdos, gorkorizos, bicajozos reszen atsetalva a gyerekekkel a jatszoterre! :o) Ez lesz egyben az en szulinapi ajcsim is Ruditol, hogy aznap korlatlan kimenom van :o) mert a Reniekkel jovok haza es nem kell buszhoz alkalmazkodnom, hanem hazaerek, amikor otthon leszek es aznap nem kell melozni! Jeeee!!! :o)

Mas tema: anyuek nem jonnek Husvetra, hiaba probalkoztam... Sajnos nem fog osszejonni nekik. Kar... De megertem... Na majd akkor mi megyunk aprilisban vagy majusban. Meg nem tudjuk, de mar nagyon varjuk! :o) Remelem addigra latvanyosan keszen lesz a lakas is, mert aztan mar itt a nyar... :o) A furdot oszre akarja a draga hagyni, en viszont reggel azon filoztam felkeles elott, hogy az nem egy jo otlet, mert allitolag a furdo sok porral jar es ha mar be leszunk koltozve, hat nem kellene egybol mindent takargatnom, portalanitani stb. Lehet raprobalkozok venni, hogy megis essunk neki a konyha megepitese utan! Talan meg nem lesz keso! Vagy meg jobb: egyszerre! En jo vagyok ebben, szeretek egyszerre tobb dolgot csinalni, mert ha nincs kedvem aznap az egyikhez, hat eloveszek valami mas elfoglaltsagot, de sajnos emberem hulyen preciz es megfontolt, higgadt es turelmes, o azt veli, ne kapkodjunk, hanem szep sorjaban... :o) Na majd meglatjuk! Megprobalom legyozni, meg ha nem is vagyok "sok lud" csak 1 liba es azert o sem akkora diszno... :o)

Anitank elkezdett nyelviskolaba jarni!!! :o) Ezt megemliteni fontosnak veltem, mert nagyon orulok neki! Hamarosan mar inteztetek vele hivatalos dolgokat, hadd bizonyitsa milyen profi lett! :o) Allitolag ketten vannak, nem egy nagy osztalyletszam, igy lehet haladni... A masik tanulo egy nemet lany... Ha jo fej, bevesszuk a cserkeszcsapatba! :o) Kulfoldiek osszefogasa kontra bennszulottek! :o) Remelem azert a keddi orat sikerul attennie masik napra, mert nagyon bele vagyunk ma elve a nagy taliba!!! Anitam: intezkedj!!! :o)

A vegere meg egy uzi Szilasnak: Dragam! A hetvegen meg nem fogunk tudni nyugiban dumalni, mert a zuram meg fugg a nyakamon egesz nap es szinte csak annyit vagyunk kulon, amig slozira megyunk, de marcius 7-en mar megy dolgozoba, ha aznap tudunk majd csevegni, az tok jo lenne vegre!!! Utemezz be a programtervedbe! Pusszantas!!! ♥

Na es most van itt a vege! Pont.

2 comments:

Unknown said...

szioka Monika, rendben, akkor 2 het mulva, varok turelmesen :) ezek az epitkezesi leirasok, az agyam eldobom, milyen jol nyomjatok!!!! fantasztikusan ugyik vagytok, plane, hogy belevagtatok az egeszbe, kozben meg meg egy csomo mas is van a palettan! le a kalappal elottetek! jah, jut eszembe,,hiaba, aki ENNYIRE FIATAL!!!! ;-)))))) ezer pusszancs!!! es udv a Zuradnak is! :0)

Unknown said...

megint en vagyok..nahat, most kommentaltam eletemben eloszor, de marhara birom, maskor is jovok!!! :))) csaoooo