Thursday 5 June 2008

Nem erdemes mergelodni... :o)

Kedves Barataink! Nehany nap technikai szunet utan, folytatjuk "Eletjelek Delrol" cimu szappanoperankat... :o)
A mai bejegyzes cimet azert valasztottam, mert az elmult nehany napban jo peldakat gyujtottunk arra vonatkozoan, hogy mikent nem kell aggodalmaskodni a dolgok folyasa miatt... Eloszor is egy hajot kutattam 2 napig, mar-mar az idegosszeroppanas kuszobet suroltam, de valahogy minden pillanatban ott volt a szemem elott a LENYEG, megpedig az, hogy dupla foglalas (egy hajo, egy idopont, ket potencialis vendeg, amelyek kozul mindketto mar be is fizette az arat...) ide vagy oda, azert szerencsere "csak" hajokrol van szo, nem szivatultetes ugyben kell dontenem, hogy a ket paciens kozul melyik kapja a donortol az eletet... Igen, de sajnos az erintetteknek ez eppolyan nagy gond, mintha legalabbis az eletukrol lenne szo... Az egyik fel francia, a masik orosz... Na marmost a ruszkikkal en nem szivesen huzok ujjat, ismerem oket eleg jol ahhoz (es nem csak a maffias filmekbol...), hogy tudjam, veluk nem lehet trefalni, foleg ha gazdagok is, mint jelen esetben, mert akkor mar foleg azt hiszik, hogy korulottuk forog a vilag... Foleg a mi esetunkben, amikor orosz governmentben dolgozo egyenekrol van szo, akik komoly beperelessel stb. fenyegetik azt, aki nem teljesiti a kivansagaikat (jelen esetben: mi), na de mara mar ez a tema is a multe, mert ugy tunik, sikerult egy kolcsonhajoval megoldani a helyzetet, de a tobbi reszletbe most nem folynek bele, mert uncsi... Es kulonbenis: mar lejart a munkaidom, bar ma is 7-kor vegeztem 4 helyett... :o)
A masik kis idegeskedesem a tegnap esti kiscicakutatast erinti, mivel ujabban mar felugyelet nelkul is kint jatszhatnak az udvarban, de minden lyukat megtalalnak, ahol meg lehet lepni es meg is lepnek neha, de sosem tul messzire... Tegnap este viszont, miutan letettuk a laminatot az egyik szobankban (kepek hamarosan...), elindultam kiscicakeresesbe, de sehol sem leltem... "Biztos ellopta valaki" - vigasztalt a parom, de nem akartam hinni a szavanak, igy kiengedtem cica-mamat, hatha az o nyelven jobban ert a kis vakarek es meghallja hivo "szavat"... ES MEGLETT!!! Nem tudom hol jart, de mindenfele minden ra volt tapadva, vagy 10 percig tisztogattam a bundajat de meglett, hazajott a nagy kalandbol! :o)
Harmadreszt azon idegeskedtem (volna), hogy nehany napja "betojt" a szamitogepunk, egyszeruen kinyiffant, de mivel a fejhallgato bve volt dugva, azon egy - valoszinuleg kinai - holgy ismetelt huen egyetlen mondatot (elvileg angolul...), de egyikonk sem ertette az akcentusatol, hogy ez ki es mit akar a mi fejhallgatonkban... A monitoron se kep, se hang, csak a blablabla fitiju test... (Ennyit ertettunk a vegebol, de lovesunk nem volt, hogy mi akar ez lenni...) :o) No de sebaj, amig az ember lanya dolgozo no es ra tud nezni a meljeire a munkahelyerol is, addig nem aggodalmaskodtam (kiveve a Metallica: Hero of the day rajongo uramat, mert rajta mar epp el is kezdtek kijonni az elvonasi tunetek, ugyanis ez a szam a motivacioja minden delutan, amikor melo utan, megebedelve, fel ora vizszintesben emesztes utan fel kellene vonszonia magat a leendo otthonunkba, hogy mielobb koltozhessunk...) Na, de sebaj, mondom, en nem idegeskedtem, erre ma a dragam azzal fogadott, hogy megjavitotta a gepet! Atnezett minden kabelt, jol bedugdosta oket, bekapcsolta es egyszer csak lett kep es kodde valt a kinai no a reklamszovegevel egyutt! :o)
Minden problemara van megoldas, ez a mottom... Senki sem kap annal nagyobb feladatot az elettol, mint amekkorat meg tud oldani, mert valaki onnan fentrol tudja, hogy minden ugy van jol, ahogy van... Epp olvasok egy konyvet (kedden a beachen, ket uszas kozotti szunetekben, de errol majd kesobb...), a cime: "Orom, harmonia, boldogsag..." Abban is az all, hogy a jo meg a siker, meg az orom, a harmonia semmit sem jelentene, ha az ember nem ismerne meg a masik oldalt is, a negativat, mert csak ugy van ertelme a boldogsagnak, ha tudjuk mi a szomorusag, igy tudjuk ertekelni a boldogsagot is es orulni neki, ha eppen az vagyunk... :o) Na jo, de ebbe sem folyok most bovebben bele, majd inkabb maskor, ha rahangoltabb leszek...
Lakasugyi hirek: ki vannak festve a szobak es le van teve a laminat (Rudikam epp most fejezi be a gyerekszoba padlojat, igerem teszek fel hamarosan nehany friss kepet is, de most maradjunk a tengerpanoramanal...) :o) Jovo heten tervezunk szegelyleceket venni, aztan indul a konyha megepitese es meg ezer mas dolog... Franciaagyban is kellene lassan gombolkodni, mert azt csinaltatni szeretnenk, gardrob szekrennyel egyutt, es pillanatnyilag ott tartunk, hogy ne legyen agynemutartos (ugyanis nalunk a tenger miatt a magasabb paratartalom peneszt okoz a zart helyeken, az agynemutarto meg eppen egy ilyen hely es mar nem egyszer szembesultem dohos cuccokkal, amiket hely hijan az agynemutartoban raktaroztunk el...), tehat no agynemutarto, a leheto legalacsonyabb lesz, mert az jo a hasizom miatt is, ha felkel az ember es gyerekbaratabb is, mert nem esik akkorat a csemete, mint pl. tavaly elott nyaron egy vendegbaba, aki szegenykem almaban huppant le a padlora a magas agyrol...) :o( Szoval: fo az elovigyazatossag! :o)
Na es most a kellemes resz... Furodtem!!! A tenger fantorpikus!!! :o) Kedden es szerdan, nem is ertem hogyan (talan csoda tortent??), szabadnapos voltam!!! Kedden osszedobtam a strandtaskamat es amikor a dragammal megreggeliztunk, kertem, hogy vigyen ki a beachre, mert tengerre szomjazon (nem szo szerint!), es ha ma nem, akkor megint ki tudja mikor jutok oda... Az ebedem keszen volt, ugyhogy kiprobaltam az uj piros bikinimet, jol bekentem magam naptejcsivel (no nem eleg jol, mert jol le is egtem itt-ott...) :o( es irany a beach!!! :o) Keszitettem nehany fotot is, nem tudom mennyire jok, mert meg en sem lattam oket, de mindjart felteszem es akkor rakok beloluk is... :o) Nagyon jol esett egy kis magany, irodan kivuli let a termeszet lagy olen, csak fekudtem 4 oran at es perzselodtem a sunshineban! :o) Kozben majdnem kiolvastam egy konyvet meg egy fel ujsagot es tok jol ereztem magam!!! Meg a tesomat is felcsorgettem lenduletbol az utolso impulzusaimmal, hogy adjak neki egy kis tenger-feelinget, ugyanis tavaly kb. ilyenkor nyaraltak nalunk o meg a baratnoje, es akkor egyutt elveztuk az eletet ugyanezen a beachen... Most meg itt uszkaltam tok egyedul, a partrol senki sem integetett es alig volt nehany csalad kint, tobbynira kisbabas kismamak a homokozoban, de se tesom, se baratnok... :o( Azert igy is jo volt... :o)
Rudikammal egyik nap vacsorazni is voltunk, de megint nem tervszeruen, hanem bevasarlasbol keson hazajovet dontottuk el, hogy megallunk es kiprobaljuk mit nyujt a felujitott San Marco etterem a korzon... :o) Huu, hat szuper hely! Igaz, kint ultunk a teraszon es mar sotet volt, de nagyon hangulatos kint is meg belul is (mutatok kepet majd...)
Tobbek kozott ennyi az annyi egyelore, most happy vagyok, hogy el a gep es ehes is, mert ma meg nem is ettem mest csak egy Milkat az irodaban... :o) Holnap melo estig, jonnek vissza hajok, szombaton szinten melo, mert mennek ki az ujak, kozben nyolcszaz dolog var az irodaban, de ez van, ezt kell szeretni, legalabbis oktoberig meg...
Legyetek jok, ha tudtok, a tobbi nem szamit! ♥
p.s.: Nehany foto, de semmi extra (en pl. egyiken sem vagyok, max a labujjaim...) :o) Elvezzetek: http://picasaweb.google.hu/MokiRudi/Miegymas

No comments: