Sunday 8 June 2008

Vasarnapi seta, vacsi - mindez focis, szurkolo szellemben! :o)

Ma nagy nap van nalunk... Most jatszik Horvatorszag es Ausztria Becsben az EURO 2008-on! Jelen pillanatban, 19.04 perckor mi vezetunk 1-0-ra... Ja, kulonben focirol van szo, aki esetleg nem lenne kepben... :o) Kinn a korzon, ezerrel szurkolnak a haversracok, mindenki feher-piros kockas szinekben, szurkolos polokban, horvat zaszlokkal soroznek es grilleznek, meg a pincernok is ki vannak festve (arcuk, karjuk...) a nemzeti szinekre es ezerrel szurkolunk!!! :o) Neha egy-egy hajokurt is megszolal, mar a fraszt hozzak ram!!! :o)
...Hat a mi vasarnapunk ugy indult, hogy reggel egybol felmentunk a felujitas alatt allo lakasunkba es osszekaptuk, kitakaritottuk, kihordtunk vagy 3 zsak szemetet a laminatozasbol, mert aztan jott egy szakerto bacsika (85 eves, de nem is nez ki annyinak! Tole kaptuk a kombuchat anno. Vega bacsi, tok jo fej, ilyen idos, de nagyon kepben van az egeszseget illetoen, foleg novenyi, gyogynovenyi dolgokkal kapcsolatban. Sajat aloe verakat termeszt es nekunk is fog belole hozni, csak meg ki kell gondolnunk, hogy melyik nap tud eljonni egy kicsit vendegsegbe, egy vega ebedre meg egy jo kis beszelgetesre...) Na meg egyszer akkor: jott ez a bacsika, hogy elmagyarazza, hova milyen aram mehet a konyhaban, mert mar ott tartunk, fazisok ide, fazisok oda, hova mi van betervezve, ugyhogy most okosodtunk egyet es indul a konyha-project mar elesben! :o) Mire elment a bacsika, mar le is jart a mosasom, kiteregettem hat es azon kezdtem gondolkozni, hogy jaj, mit fozzek igy hirtelen, mert ma nem is reggeliztunk, ido hijan... Erre megjelent anyos, mint egy gondolatolvaso, hogy jojjunk fel ebedre, ha nincs mar mas tervunk, mert ok halat grilleznek es van vegyes sali is, ne legyen ra gondom... :o) Megkoszontuk. Elfogadtuk. :o) Kaja utan sziesztaztunk egy kicsit, aztan leleptunk egy setara, hogy megnezzuk, hogy is nez ki eloben az a dombra vezeto ut, ami nemreg meg vadregenyes tajnak minosult, de le lett betonozva, ugyhogy most egyszerubb a fel-le seta... :o) Kozben megszomjaztunk es lementunk a korzora, ahol belecsoppentunk, mint mar emlitettem a szurkolos tarsasag kellos kozepebe es minket is - legalabbis engem - "megfertoztek" ergo: ittam egy sort ma en is! :o) Aztan seta erre, seta arra, vegul is ismet a korgo gyomor nyert az ures hutovel szemben, tehat ujra a San Marcoban landoltunk vacsin... Itt erdekes esemenyek kovetkeztek: Rudikam kihangsulyozta, hogy nem ker hust vagy szalamit vagy sonkat a pizzajara, csak sajtot meg gombat! Kerem szepen ezt a pincer srac szo szerint ertelmezte es TENYLEG csak sajt meg gomba volt a pizzajan (lasd: kepek...), a paradicsom szoszt is kihagytak belole!!! :o) En megint scampis tesztat ettem, nem nagyon tudok mit valasztani igy, hogy no husfeleseg, no tenyesztett ettermi hal, tehat maradt a scampis spagetti parmezannal, de legkozelebb kiprobalom a hideg eloetelt, amit ma neztem ki magamnak: avokadoszoszban scampi! :o) Vacsi utan hazajottunk, macskaztunk egy kicsit az udvarban, megszemleltuk az osszes novenykenket, hogy mi az aktualis helyzet, hol tartanak a fejlodesukkel, itt is kattintogattam nehanyat, most meg meccset nezunk (en csak fel szemmel, a masik felevel itt vagyok, es most indulok tusolni es ujralakkozni a labkormeimet holnapra...) :o)
Ma csak egy szabadnapom volt, a masik szerdan lesz, ugyhogy a "hetvege" hamar el is szallt... :o(
Szombaton egesz nap dolgoztam, Rudikam meg egesz nap aludt, mert elkapott valami megfazasos virust, de ma mar jol van, vagy legalabbis jobban... Tegnap keson fekudtunk le aludni, mert a Music TV-n Metallica koncert volt kb. fel egyig, azt neztuk, hallgattuk es annak hatasara bontakozott ki egy erdekes beszelgetes koztunk a multunkrol, ifjusagunkrol, bulikrol, randikbol (Rudi nyert! Neki volt tobb ilyenekbol! :o)), kicsit nosztalgiaztunk, elojott az a nyar is, amikor megismerkedtunk stb. Szoval tok jo este volt, kellemes dumcsizassal telt... :o)
Holnap ismet melozok... Raadasul holnap egyedul leszek, ha a fonok nom nem ugrik be szorakoztatni, hogy ne unatkozzak... Szombaton 11 hajonk ment ismet ki, ugyhogy ezernyi munkank volt, neha klonozott enem is jol jott volna besegiteni... Kaptam magyarorszagi vendegunktol egy halom Turo Rudit is, es volt egy ket perces "talalkozas egy regi szerelemmel", de aztan a kolleganom ismerve a szitut "kimentett" a kinosbol es en lelephettem a szinrol... Na de ennek ellenere az emlitett "ex" (vagy mi...) holnap hiv es megiszunk egyutt egy kavet az ebedszunetemben, pedig legszivesebben nem mennek, de nem akarom megserteni... Ezt kibirom, aztan viszonlatas, nem latom - remelem - ujabb 5 evig! :o) Na de tema lezarva! :o)
Mit is akartam meg...
Semmit. Ennyi eleg is lesz mara, mert mar biztos eleg hosszu lett megint ez az iromany es keszulnom is kell holnapra, vasalni, tusolni stb...
A mai kepeket megtekinthetitek teljessegukben itt:

1 comment:

david santos said...

EURO 2008 CROÁCIA
CONGRATULATIONS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!