Tuesday 14 October 2008

Omega 3 (XL!) * 2 = Jumbo Halaaaak!!!


...Az "oreg halasz" ma reggel mar hajnalban a tengeren volt, abban remenykedve, hogy meg amig tart a jo ido fog valami elemozsiat a csaladnak... :o) Hat... Ezuttal kifogta az eddigi legeslegnagyobb fogasat, amit az elobb mutattak meg nekunk es en meg mindig csak amulok es nem birom elhinni, hogy ekkora halat is lehet "csak ugy", egy szimpla "apos-modszerrel" fogni! A nevet nem tudjuk, illetve a zuram meg a szulei igy harman, harom fele nevet probaltak nekik adni kapasbol, de egyikre sem kaptak fel a fejuket... Igy, hogy ez milyen hal, az tovabbra is rejtely... :o) A lenyeg, hogy nagy es "a kocka el van vetve": anyos mar kitalalta, hogy ezt keresztben kell majd szeletelni es ugy grillezni a szeleteket... Hat: meglatjuk!
Most lehet, hogy a magyar testverek csodalkoznak, hogy "ugyan mar, ez neki nagy hal??!!", de higgyetek el: itt, eddig csak ennel sokkal kisebbeket fogtunk es ez most nagyon nagynak szamit, legalabbis az en szememben... :o) RAADASUL: egeszseges fajta, mivel "kek hal", ami azt jelenti, hogy ebben van a jo kis Omega 3 telitelten zsirsav, ami koztudottan nagyon hasznos es jotekony, ugyhogy asszem amig ezeket az Xtra Large meretu haversracokat fogjuk ebedelni, addig sporolunk az Omega 3 zsele-tablettainkon!
Mutatoba itt van ket kep a kis "ikrekrol": egyiken ok meg az en kezem, hogy ereztessem a mereteket, a masikon a zuram meg a halak (ugyanezen okbol...) :o)
A masik jo hir, hogy a kiscica, amely elveszett (mert semmit nem lat...) megkerult!!! Szerencsere meglett, pedig mar nagyon bantott, hogy miert nem figyeltunk ra jobban... Mar masodszorra tunt el, de ketszer is megkerult, ugyhogy remelem, hogy ezek utan sem lesz semmi baja es ha el is tunik 1-2 napra, majd elojon egyszercsak...
Egyebkent ez a het komoly szervezkedessel indult, ugyhogy semmire sincs idom, pedig sok fele tartozok e-maillel is meg fuggoben van nehany nekem szegezett kerdes is innen-onnan, de hat most ez van... Igazabol a lakas tema folytatodik aprankent, kozben a zuram dolgozik, en meg egesz nap itthon dolgozom... Hamarosan indul a szegelyezes meg a jarolap lerakasa az eloszobaban, hogy egy kicsit bemelegitsunk, utana meg a varva-vart konyha project!!!
Az elmult napok komoly dontesei koze tartozik tovabba az is, hogy matol komoly detox dietan vagyunk!!! Mindketten meregtelenitunk csalan-, bodza-, es kakukkfuteaval, amit en kotyvasztok a Ritatol kapott teak kozul ebbol a harom fajtabol, miutan utana olvastam, hogy ezek jo meregtelenitok es most nekunk nagyon is szuksegunk van erre... Rengeteget iszunk, ennek koszonhetoen sokat jarunk pisilni is, de ez legyen a legrosszabb ami a mellekhatasokat illeti... :o) A kovetkezo dontes, hogy szobabiciklit veszunk!!! (Ezt tervezzuk mar regota, de valahogy egy idore feledesbe merult, most viszont, hogy az esteink azzal telnek, hogy citrom- meg narancsolajat parologtatva aromaterapiazunk mikozben bujjuk az okosabbnal-okosabb konyveket, hat ujra elojott a "szobabicikli-vagy"...) No, hogy ne vigyuk tulzasba, nem azonnal vesszuk meg, hanem ezzel lepjuk meg sajat magunkat Karacsonyra! :o)
Oktober 14-e van... Hamarosan jon a zapukam szulinapja, majd ket napra ra az elso hazassagi evfordulonk!!! Jupppiiii! :o) Most ezen is fantazialok egy kicsit, hogy hogy toltsuk el azt a napot emlekezetesen es kellemesen, de sokat ne koltsunk lehetoleg es valami franko kis meglepit is szeretnek a dragamnak, aminek orulni fog... :o)
Most zarom soraim, mert var a mosogatas, de keszuljetek lelkileg, mert a jovoben ujra az inycsiklando ebedjeinket fogom hellyel-kozzel bemutatni, leven semmi kulonos nem igerkezik tortenni, ha eljon az osz meg a tel, de ez sem olyan biztos, hiszen velunk mindig tortenik valami! :o)
Ha mas nem: majd fogunk halat! :o)

No comments: