Monday 29 December 2008

2008-as osszesites/szamvetes...

Lassan itt az idei ev (2008) utolso napja, ugyhogy mielott nekiesnek a szilveszteri pogacsak es csokis taller elkeszitesenek, osszegeznem roviden, milyen is volt az idei evunk:
JANUAR:
- VEGETARIANUSOK lettunk (ez volt iden az "Ujevi fogadalom", es szepen be is tartjuk ezentul is!) :o) Ebbol kifolyolag az ev eleji gasztronomiai szakertelmem erosen novekvo szintu tendenciat mutatott (valtozatos vegetarianus kajak, sok szoja, tofu, szoja-, rizs-, es zabtej felhasznalasaval...)
- Ebbol pedig az kovetkezett, hogy befizettuk magunkat egy-egy KOMPLETT VERVETEL-re es megnezettunk mindent az egvilagon!!! Igy derult feny Rudi prosztatas bajaira, az en pajzsmirigyemre meg meg nehany kisebb eltero ertekre, amik ez az egy ev alatt - erosen remeljuk - javultak az egeszseges taplalkozasbol adodoan... (Ezt majd megmutatjak a nemsokara esedekes kontrollvizsgalatok!)
- Januar 17-en HAZASSAGI TANFOLYAMOT vegeztunk! Kaptunk rola papirt, amivel majd majusban (2009) - remeljuk - meg tudjuk ejteni a templomi eskuvot is!
FEBRUAR:
- 27 eves lettem...
- Falak szigetelese belulrol az uj lakasban (ahola nyar ota mar itt lakunk!) :o)
MARCIUS:
- Szigeteles folyamatban
- Lanyos piknik a beachen
- Husvet
- Kirandulas es varlatogatas Kninben kettesben a zurammal
- Mozi: 10 000 B.C.
- Tengereszeti tanfolyam (3 napos tolmacsolas, mikozben magam is megszereztem az alapveto nautikai ismereteket, kerestem egy kis penzt, most amikor a legszuksegesebb es elvesztettem egy ismeretseget, egoista emberi hibabol adodoan... Van ez igy is... :o( )
APRILIS:
- Munkalehetoseg-szagu a levego amiota a tanfolyamot megcsinaltam... Hivtak, hogy kellenek, ha meg erdekel a munka amire mar egyszer tavaly palyaztam...
Mentem az interjura, aprilis vegetol dolgozom!
- Nagy vasarlas project a lakasba: fozolap, suto, paraelszivo...
- Apr. 2-an es 3-an egy-egy cica szuletik... (Sajnos ma mar egyik sem el...) :o(
- Boat Show 2008 (hajokiallitason voltunk + ebbol kifolyolag Jencivel (Szkatianyuval) talalkoztam
- Otthon voltam Magyarorszagon egyedul!!! :o)
- Helyi jogsit kaptam (a magyart elvettek, vajon hogy szerezhetnem vissza???)
- Fogorvosi ellenorzesen voltam...
MAJUS:
- Majus 12 - Ruhatarfelujitast inteztunk mindkettonknek, hiszen jon a nyar es valamiben jarni kell dolgozni, ha mar az utobbi evek soran "jatszoruhakra" redukalodott a ruhataram... :o)
- Majus 15- seta, ebed etteremben, sulyommal teljesen elegedett vagyok! :o)
- Majus 21 - "anyosom egy energiavampir!!!" (...Gondoltam (s irtam) ezt egy jo fel evvel ezelott, de azota mar fejlodtem sokat es ma azt mondom: szeretethianyos szegeny es akarmennyire is tiltakoztam eddig ez ellen, hogy "ramakaszkodjon", most hagyom, torodok vele, segitek, amiben kell (ok is nekunk!) es teljesen jol vagyok lelkileg! Nem depizek mar! :o)
- Majus 24 - Munkahelyi buli (Beneteau-fesztival)
JUNIUS:
- Nyar, kanikula, surubb programok, de sokkal tobb es nehezebb munka is... :o(
- EURO 2008 - Foci... (Horvatok nyertek a nemetek ellen, nagy volt az orom az orszagban!)
- Junius 10 - szobak kifestve, laminatpadlo lerakva! :o)
- Timiek voltak itt vendegsegben (sok strandolas, BBQ, halaszat, vacsik etteremben...)
- Kronikus faradtsag (nalam)... Rengeteg munka, kezdodnek a bajok, eldurvul lassan a helyzet...
JULIUS:
- Julius 1 - legkondit szereltek fel az uj lakasba, nemsokara felkoltozunk!!!
- Julius 6 - koltozkodes, pakolas, dobozolas...
- Julius 10 - megszuletett a vegso dontesem: felmondok a cegnel!!! (Eletem legjobb dontese, erre vagyok a legbuszkebb, hogy vegre nem hagytam, hogy tapossanak rajtam, hogy buszken ki mertem allni a sajat erdekeim mellett es meg mertem lepni azt a lepest, amin sokan elamultak, es nem ertettek, miert is tavozom... :o) ...De nem is kell erteniuk! Lenyeg, hogy EN TUDOM!!!)
- Julius 13 - maris sokkal jobban vagyok... Nincs heves szivdobogasom, a levegot sem kapkodom es hosszu ido ota eloszor: birok rendesen aludni!!! Nincs almatlan ejszakam es a tudat, hogy a parom mindenben tamogat, egyszeruen potolhatatlan megnyugtato biztonsagerzetet nyujt!!!
- Julius 16 - oriasi bozottuz! Rudi nem birt ertem jonni munka utan, meg 2 orat dekkoltam ott, hogy vegre ideerjen, mikozben az aram sem mukodott...
- Julius 17 - vettunk mosogepet! :o)
- Julius 20 - Helyi unnepseg (Szuz Anya unnepe!) nagyon szep volt!!!
- Megjottek az elso idei vendegeink...
- Julius 23: teraszbutort vettunk! :o)
- Julius 26 - Utolso munkahelyi bulizas (szulinap + magyar ebed) egy hajon!
- Julius 29 - Utolso munkanapom!!! Vegeeee a lelki terrornak!!! :o)
JULIUS 29 - AUGUSZTUS vegeig:
- Rengeteg strandolas, bulik, vendegek, uj ismeretsegek, uj baratsagok...
- Munka: apartmankiadas, vasalas, mosas, teregetes ezerrel, de mar sokkal nyugodtabban!!! :o)
- Augusztus 10 - Renieknel voltunk kiscsiko-nezoben, BBQ, feher homokos strandolas!!! :o)
- Zsuzsi es Zoli nalunk vendegeskedtek: kihasznaltunk minden napot!!! Jottunk-mentunk, strandoltunk, kirandultunk a vizesesekhez...
- Age-ekkel strandolas Marinan! Sarkanyozas!!! :o)
- Ilikeekkel strandolas, csavargas!!! :o)
- Aug. 30. - Robi, Petra & Co. csonakos kiruccanas a vilagitotoronyhoz BBQ-zni!
SZEPTEMBER:
- Nyarbucsuztato az itteni magyar baratnoimmel + ferjeikkel + Venci Babyvel a beachen + etteremben vacsi!!! :o)
- Szeptember 11 - megerkezett Marika Kanadabol nehany napra! Setaltunk, fagyiztunk, strandon voltunk! :o)
- Cicaink betegek nagyon (szemecskeik...) Megy a harc, allatorvoshoz jaras, injekciozas, cseppek... Tolodik a magyarorszagi utazasunk idopontja... Musti cica is beteg. Allatorvosnal marad, majd otthon er minket a hir: Mustika sajnos angyalla valt... :o(
- Magyarorszagon jartunk mindketten: baratok, rokonok, bucsu, szuret, orfui vacsora baratokkal, keresztfiazas, vendegsegben jaras, egy kis csavargas...
OKTOBER:
- Oktober elejen meg par nap otthon Magyarorszagon, majd ismet itthon...
- Anyos lelkiismeretesen szemcseppentgette a cicak szemecskeit, ugyhogy jobban lettek es nagyot nottek amiota nem lattuk oket!
- Apos nagyon jol halaszik!!! Elkezdett XXXL meretu nagy halakat fogni, amilyeneket meg sosem lattunk!!!
- Oktober 16 - "Onmeglepo" csomag erkezik Ausztraliabol mindenfele joval! :o)
- Elkezdtunk forrasvizert jarni a varos mogotti hegyekbe egy tiszta vizu forrashoz...
- Oktober 22 - Elso hazassagi evfordulonk!!! :o) Makrovegaban ebedeltunk, setaltunk a parton...
- Oktober kozepetol eros spiritualis-ezoterikus hullam csap meg es intenziv olvasasba, kutatasba kezdek a temaban... Foleg 2012-rol, eletrol-halalrol, sorsrol, karmarol... Szilas baratnom ellat mindenfele erdekes olvasmannyal (e-books)... :o)
NOVEMBER:
- Kirandulunk, baratkozunk (vacsi Anitaeknal...), jo a hangulat...
- Zuhog az eso hetek ota!!! :o(
- Vak kiscicat egy ejjel elvitte egy kutya... (Isten kifurkeszhetetlen utjai...) :o(
- Kertunk termesei, citromok, kaposztak szepen fejlodnek, jo az idei termes mindenbol! :o)
- Nov. 21. - Rudi par napja agyban fekszik, megfazva, hasmenessel, ami kesbb ram is atterjedt, ugyhogy doglodtunk jo ideig... :o(
- November vege fele adventi hangulat, elo karacsonyi jokedv veszi kezdetet... Lassan elkezdunk keszulni a Karacsonyra...
DECEMBER:
- Jarolapozas, fugazas es festes az eloszobaban kesz!
- Brutal ronda, esos-szeles ido hetekig!!! :o( Depis hangulat... (Arviz, mini tsunami...) Mestersegesen eloallitott karacsonyvaro jokedv, jokivansagok megirasa, adventi gyertyak meggyujtasa hetrol hetre...
- December 9 - Rudi 35 eves lett! Szulinapi ebed anyosekkal, ami nagyon jol sikerult! :o)
- Karacsonyi csomagok, meglepetesek, lapok import-exportja! :o)
- Karacsonyi szep napok, etterem, seta, templom, csaladi egyuttlet, finom sutik, jo filmek, mozi (Australia!!!), majd vidampark es ha minden jol megy, ev vegeig hutoszekrenyt is veszunk! :o)
- Ami meg tervben van, az az Ujevre vonatkozo kivansagok, tervek megirasa, egy kis takaritas, hogy ne rendetlensegben kezdjuk az uj evet es turos pogacsa meg csokistaller sutese szilveszterre, ugyanis iden nem megyunk bulizni sehova, inkabb TV-zunk, mint a nyugdijasok... :o)
Osszesitve: egy teljesen jo ev van mogottunk! Nem panaszkodhatunk! :o)
A termes jo volt mindenbol (halbol foleg, de gyumolcsbol-zoldsgebol is!), a vegetarianus kajalas is "bejott", megismerkedtunk sok uj emberrel (akik kozul mindenki (akar pozitiv akar negativ) valamilyen hatast tett rank, amitol fejlodtunk, es be kell valljam: nagyot fejlodtunk az iden!!! Foleg lelki dolgokban! Szeretet-temaban! :o) Es ez igy van jooool! :o) Nem huzott le a negativ energia, inkabb tanultunk belole es beepitettuk fejlodesunk felfele iranyulo mutatojaba! :o)
Szorakoztunk eleget, jartunk szep helyeken, a termeszet megajandekozott sok szeppen es joval, kevesebbet koltottunk "hulyesegekre", kevesbe vagyunk materialistak, mint regebben amig meg erosebben hatott rank a kulvilag... A lakassal jol haladunk, sajnaljuk kicsit, hogy nem megy gyorsabban, ezzel szemben viszont orulunk annak, hogy meg mindig nem kell hitelt felvenni hozza... Inkabb menjen lassabban, de ne legyunk minuszban, mert akkor "ugrott" a nyugalmunk, marpedig az a legeslegfontosabb! :o) Csaladi kapcsolataink jobba valtak anyosekkal, kolcsonosen segitjuk egymast, amiben csak tudjuk es ugy erzem, mindenki elegedett es boldog! Es ez igy van jooool! :o) Egeszsegileg sem panaszkodhatunk most! Tehat: ehesek nem vagyunk, van teto a fejunk felett, vannak emberek, akik szeretnek es akiket mi szeretunk, vannak barataink es gyonyoru helyen elunk sajat kezeink altal alakulo otthonunkban!!! Hat kell ennel tobb??? Hat persze!!! Egy (vagy ket!) kisbaba! Meghozza hamarosan! Igy hat ez a 2009-es (egyik) kivansagunk! Egeszseges gyermek es kesz otthon, ami a nyugalom es beke szintere, egy hely, ahova el lehet zarkozni a kulvilag negativ hatasaitol, ha nagyon intenziven kezdenenek hatni rank, de egy biztos: nem hagyjuk magunkat "bekebelezni", ameddig csak eronk engedi! :o)

3 comments:

calmblog said...

Bingóóóóó :-) Ezt a kis összefoglalót nagyon jól összeszedted,igazán tetszett. Kívánjuk hogy sikerüljön a jövő évi project. BUÉK! Üdv: E&E

Reni said...

Szívből kívánom, hogy teljesüljön a 2009-es kívánságotok!Minél előbb!!

Age said...

Örülök hogy ebbe a 2008-as évedbe én is belekerülhettem...(aki nem tudja hol >> sárkányos résznél keresd)

Boldog Új Évet Kívánok itt és most Nektek.
Örülök hogy megismerkedhettünk.

puszi
age