Monday 26 January 2009

Ausztralia Nap, kinai ujev es a nagy majtisztito nap!!! :o)

Kezdetnek: HAPPY AUSTRALIA DAY - mindenkinek akit igy vagy ugy erint a tema... :o) (A mai nap tiszteletere egyebkent lejatszottam ujra a Marikatol kapott koala macin a Waltzing Mathildat es a "Can you hear Australia's heroes marching..." c. dalt a gepemen... Es! Meg egy Australias lufit is felfujtam a mai napra! :o))Emellett HAPPY CHINESE NEW YEAR avagy Boldog Kinai Uj Evet - szinten hangsulyozom: csak annak, akit erint... Kinai lufink nem volt itthon, igy a kinaiak tiszteletere max. holnap eszunk valami kinait... :o)
Akinek nem inge, ne vegye magara (a fentieket), de ha mar igy belejottem, akkor MINDENKINEK BOLDOG JANUAR 26-AT KIVANOK! Mert miert ne? :o) Az unnepleshez sosem kell specialis alkalom, ha nagyon vagyunk ra, hat barmelyik nap kirughatunk kicsit a hambol... Nemde? :o)
Mivel tudom (sejtem...), hogy sokan gondoltatok ram (rank) a hetvegi NMN-nel kapcsolatban, maris irom a nyomdafesteket turo reszleteket:
- a keseruso vizes oldata eccoval: sz@r! Nekem a ket nap alatt (szomb./vas.) osszesen 6 dl-t kellett ebbol leguritanom, no persze szivoszal nelkul el sem tudtam volna kepzelni ezt a musort, ugyhogy azon kivul, hogy egyszer-ketszer elkapott egy-egy kisebb roka-riado, dem dobtam ki a taccsot, hanem vegul szepen megittam az egeszet (4 reszletben) az utolcso cseppig! :o)
- a szombat este 22 oras allva megivott 1,5 dl olivaolajjal kevert 2 dl grepfrutle azert sokkal konnyebben lecsuszott, bar valljuk be, igazuk volt a recept szerzoinek, hogy allva igyam meg es utana AZONNAL fekudjek le (raadasul a bal oldalamra) es ha birok, akkor 20 percig legyek teljesen nyugodt... Magat a kevereket egy nagy meretu kupakos edenyben kellett osszerazni, amig vizszeru nem lesz, de ilyen edeny hijan en egy nagy tegely elfogyasztott majonezes uvegbe ontottem, abbol is a "+25% gratis" feliratuba, ami meg magasabb... Ebben aztan jol osszeraztam (felreertes ne essek, a majonez mar nem volt benne, az karacsonykor lett a franciasaliba felhasznalva...) es szivoszallal lekuldtem...
- fenyegettek, hogy eletem legborzasztobb ejszakaja elott allok (bevallom, ezt nem kellett volna elolvasnom, mert az egesz temabol kizarolag ettol a reszttol reszkettem (meg a keserusotol egy picit, de a grepfrutcseppek utan ugy voltam vele, hogy ezt a cuccot mar rohogve is lenyelem!), mint a falevel, de vegul hiabavalo volt minden felelmem, mert egesz ejjel ugy aludtam (a bal oldalamon tobbnyire...), mint a bunka...).
- Vasarnap reggel aztan eljott a nagy kivalaszto idoszak, amirol bovebben nem irnek, mert nem valo, ugyhogy errol csak annyit, hogy elegedett voltam az eredmennyel... :o)
-Vasarnap meg vart ram ugyan 2 adag keseruso (ez egyik ebredes utan, a masik 2 orara ra), aztan az utolso adag utan meg 2 orat kellett varnom, amig ihattam egy kis gyumi-levet, majd 1/2 ora mulva mar ehettem is egy banant (ez ido alatt a zuram mar fent ebedelt anyoseknal valamit, amirol en nem is akartam tudni, hogy ne fajditsam a szivem...) Banan utan 1 ora fekves ismet, majd 1 ora mulva megehettem a szombati zoldseglevesemnek a maradekat (mert elorelato voltam es 2 napra elore foztem magamnak a dietas kajabol...) Szombaton ugyanis 14 ora utan mar semmit sem ehettem es nem is ihattam abszolut, csak a franko keseruso-koktelt meg a 22 oras olivas-grepfrutot!
(Olivanal tartva csak egy kicsi megjegyzes: igen! En is a citromos-olivas dekor-csempere szavazok!!!) :o)
Roviden: a majam kitisztult es ujjaszulettem!!! :o)
...Es azert csak a magam neveben irtam, mert a zuram vegul feladta a parazitairto programot ido elott (de igerte, hogy egyszer ujra elkezdi...), ugyhogy o ennek neki sem allt, mert enelkul nem is lett volna ertelme... En viszont bator voltam es tuleltem!!! :o)
Raadasul ennek a hetvegenek az egyik kellemes mellekhatasa az is, hogy kiolvastam egy nagyon jo konyvet, aminek most nem is irom meg a cimet, mert "eg a pofam", hogy meg mindig nem adtam vissza a tulajdonosanak :o), de egyet eldontottem: ha valaha valakinek konyvet fogok ajandekozni, akkor az bizonyara EZ A KONYV lesz, mert ez nem csak egy sima konyv, hanem egy nagy darab a szivembol es esetleg segithet masoknak is - ahogy nekem is teszi - abban, hogy eletuk sokkal jobb, szebb es minosegibb legyen!!! Ugyhogy reszkessetek magyarorszagi konyvesboltok!!! Ha tavasszal otthon jarok, ebbol a konyvbol biztosan veszek vagy 10 peldanyt!!! :o)
Egyebkent vasarnap delutan szakadt az eso, mi meg szepen pihentunk (TV nelkul!!!), olvastunk mindketten es hallgattuk az esocseppeket az ablak alatt... Annyira jo volt ez a bekes delutan es este, hogy meg el is eredt az egyik szemembol ketto konnycsepp, mert ugy orultem neki, hogy beke van!!! :o) Hihetetlen erzes! Fekszunk egymas mellett, hallgatjuk az esot es nagyon jo konyveket olvasunk, amit aztan este meg is beszeltunk egymassal es meg "huztunk is" egy-egy angyalkartyat is, amolyan "joeccakat" levezeteskent, amitol aztan meg nagyobb orommel a szivunkben tertunk nyugovora, 100%-os HITTEL es tudassal, arrol, hogy sosem vagyunk egyedul es egy igen intenziv visszaigazolassal a lathatatlan vilagbol arra vonatkozolag, hogy jo Uton haladunk... :o) (Akinek ez a resze tul "sci-fi", az ne is foglalkozzon vele... Nekunk viszont: az eletunk resze, ugyanugy, ahogy a mindennapi kenyerunk...) ♥
...Kulonben minden oke, ma hetfo van... Ebednek meg neki sem alltam, mert atdumcsiztam a delelottot anyukammal (persze nem eloben, csak virtualisan...), ugyhogy most megyek is es nekiallok (rantott gomba lesz, tartarral (hamis tartarral, tofubol meg szojatejszinbol...) es barna rizs...) :o)
Adios amigos! Jovok nemsokara! :o)

2 comments:

Anonymous said...

HU, te egy hos vagy! :-) en nem lennek kepes tomeny olivaolajat inni, megha ilyen jotekony tisztito hatasa is van...ugyes vagy!
Firenze-Prato korzetben nagyon nagy kinai kozosseg el, hatalmas happeninget tartanak a kinai ujev napjan, mèg az oviban is megunneplik, nagyon aranyosak a kis ovisok, ahogy vonulnak az utcan unnepelve.
Aruld el a konyv cimeeet, legyszi :-)legalabb a szerzo nevet ;-)

Anonymous said...

Itt valaszolok, mert ezt biztos gyakrabban megnezed. Azert nem a nevemen szoktam bejelentkezni,mert az ember egy kicsit mindig szeret inkognitoban maradni a neten,ezert ha kommentelek mindig a firenzet hasznalom. Nagyon jol hangzik,amit a konyvrol irtal, majd megnezem, hogy itt kaphato-e(remelem).Ugy masfel evvel ezelott kezdodott nalam az indiai-korszak, azota eleg sok mindenen "tulvagyok",mar ami a kulturajukat illeti, eltem masfel honapig egyutt egy indiai csaladdal(dublinban, nyelvtanulas miatt)es azota is a hasonlo temaju konyveket vonzom be magamnak.
Koszi!!Edina :-)