Saturday 13 March 2010

Szulinap, Nonap, Marcius 15. s meg sorolhatnank az okokat, amik miatt KELLETT MAR egy jo buli! :o)))

Volt egyszer egy szep nap... :o)
Amikor sok boldog ember osszejott egy jo bulira... Tobbsegeben kulfoldiek...
1/3 reszt Magyarok,
1/3 reszt Del-Amerika (pontosabban: Brazilia...) s a kisebbseg volt Dalmat, pedig helyileg az o "foldjukon" vagyunk s megis ok voltak a legkevesebben! :o))) (Erre mondana megint egy-ket ferjunk, hogy "... a Khuen Hedervary blablabla, meg akarja magyarositani a foldunket blablabla..." s mi visszakerdeznenk - szoken es ertelmesen -, hogy: "Es az ki is volt???" :o)))
"Roviden" a tegnaprol, amig meg frissek az emlekek:
elsokent Luciana erkezett a gyerekekkel es 50 db "kosita de galinya"-val, amiket a sajat tortatartomban kaptunk, ugyanis a multkor abban vittem a szulinapi tortat a kissracnak... (A szulinapi buli viszont csak 19-en lesz, jovo penteken, ergo: lehet ujra sutni...) :o))
Luert Rudi ment, mert o nem vezet (meg), s o is vitte haza oket tegnap ejjel 11 utan, mert annyira jol elvoltunk, hogy senki sem sietett haza koran... :o)
Kajabol sok volt, pedig izgultunk, hogy nem lesz eleg... :o))) Volt 50 db brazil csirkemellel toltott gomboc, amire a helybeli ferjek elsore azt mondtak, hogy "fritule" vagyis fank, pedig dehogy! :o)))
Volt szaz kilo pizza, de nem is kellett mindet kiolvasztani, igy veszhelyzetre van egy rakas pizzank, ha gyors ebed kell vagy ejszakai vacsorazas a normal ideju vacsorazast kovetoen... :o))
Sutibol volt raffaello golyo mandulaval a belsejeben, lengyel szernyik :o) es hamis pavlova torta erdeigyumolccsel (s attol hamis, hogy nem tojasfeherjet sutottem ki alapnak, hanem piskotat 4 tojasbol... A tobbi mind Pavlova-hozzavalo: tejszinhab, savanykas gyumolcs...
Luek utan Reniek erkeztek narciszokkal, ajandekkal... Vencike akkor ebredt, mert elaludt az autoban ut kozben, de vegig szorongatta a viragot, hogy o szeretne nekem adni... Aztan amikor eljott a nagy pillanat, annyira komas volt szegeny es olyan kaba, hogy azt sem tudta fiu vagy lany! :o))) Foleg, hogy idegen kislany ismeretlen kezecskei azonnal simogatni kezdik, amint belep! :o) Szerelem volt elso latasra, ez ketsegtelen! :o)) Lehet 20 ev mulva majd a lakzijukban (ezt "g"-vel irjak???) tancolunk s emlegetjuk az elso talalkozasukat 2010 marciusaban... :o) Laila egybol baratkozni kezdett, Venci kesobb bontakozott csak ki, egy darabig csak megfigyelo felkent volt jelen... :o))) Aztan volt rohangalas, nevetes, agyon ugralas, s a hatterben Rudi forgatta a szemeit a fiukkal, hogy "ajjaj, hogy fogom en birni, ha nekunk is lesznek!?" :o)))
Reniek utan nem sokkal megjottek Anitaek is aprosutivel, borral es vegul Szilviek is megerkeztek hazi borral (made by Szilvi-ferje), egy szep gyumolcsos tortaval (made by Szilvi...) es egy doboz ajandekkal, ami meg mindig becsomagolva all a szobaban bontatlanul, ugyanis a buli tul jo volt es nem volt meg idom megnezni! (Ne hariiii Szilviiiii!!! Majd ma!)
Anyos jovoltabol volt egy nagy fazekban polipsalata, ami teljesen elfogyott :o))) es keszitettem salpicaot is meg valamennyit a pizzakbol... Boven jutott volna meg 5-6 embernek! Pedig meg csomagoltam egy kis sutit mindenkinek es meg igy is kenytelenek leszunk pusztitani a hetvegen!
A lanyokat vegre hallottam horvatul beszelni es igen dicseretes, hogy milyen jol megy mar Nekik a nyelv! Egymas kozt ugye, termeszetes, hogy mindig magyarul beszelunk, de Lu miatt tegnap kenytelenek voltak horvatolni es teljesen jol megertettek egymast, olyannyira, hogy mar egy ujabb bulit is "lezsiroztak" marcius 19-ere Lucianaeknal... Szilvivel mi mar elotte egy nappal elkezdunk "alapozni", mert megyunk Lunak segiteni keszulni... :o)))
Egyebkent nem mondhatom, hogy lereszegedtunk volna a sarga foldig, de azert ittunk harman egy uveg vodkat (Colaval keverve, vagyis: Cuba Libre...), Anita es Reni viszont inkabb borozgattak... :o) S a ferfiak is... (Kiveve extra tiszta, "bun- es bunhodesmentes" Rudimat, aki szerintem a kajabol sem sokat evett, mert majdnem mindenhol volt hus...) :o( Sorry...
A gyerkocoket kesobb muanyag poharakba szort foldimogyoros nasi nyugtatta le es a Toy-Story ejtette oket transzba, ugyhogy estere mar csokkent a rohangalas es rohogcseles mennyisege... :o)))
Reniek tavoztak elsokkent, mert ok laknak a legmesszebb es Luekat vitte Rudi utolsonak haza, akik helyben laknak, de jarokaval voltak es azert setalni a sotetben faradtan es felig becsipve nem lett volna egyszeru, foleg 2 gyerkoccel pluszban... :o)))
Amig R. Brazilokat fuvarozott en sitty-sutty elmosogattam s kozben "eccer-keccer" el-elszedultem s nekimentem a falnak, de sebaj Tobias: egyszer van szulinap, nonap, maricus 15 es bucsubulink! :o))) Rosszabb lett volna (foleg a majunknak...) mindezeket kulon-kulon unnepelni...
Azert jo tudni, hogy van elet Dalmaciaban szezonon kivul is es a "social life"-unk valoban fellenduloben van a kezdeti "maganyos farkas-let"-hez kepest... Emberem egeszen jol birja az esemenyek sodrasat, pedig nem ehhez szokott (jobban mondva ifju kora ota mar elszokott az ilyesmiktol...) es nem is vagyik ra tul surun s megis: benne volt a buliban! :oDDD
Szomjazom... Nagyon... Azt hiszem ma egesz nap csak vizet fogok inni, de abbol annyit, hogy beka nojon a hasamban! :oDD Reggel 5 utan ebredtem, aztan 6-kor ugy dontottem, hogy "kikelek" az agybol, mert semmi ertelme idot pocsekolni, holmi fekvesre, amikor annyi kep es elmeny varja, hogy megosszam oket... :o))) Egyebkent pedig elottunk a hetvege: alhatunk amennyi jol esik!
Ahogy nezem, hetagra sut a nap! Vegre! Vegre!!! Akkor talan nem is lesz ma napkozbeni szunya, inkabb kimegyunk egy kis D-Vitaminert! :o)))
Hetfon butornezes, ha R-nek nem lesz maszekolni valo meloja, kedden vacsi "olaszeknal", akik meghivtak tortellinit tesztelni gombamartassal, ha mar annyit segitettunk es azert nem ad, hanem foz es meghiv, mert "a gnocchit is tonkre tettem (szetfoztem!" a multkor... :o))) Ez az indok, tobb se kell egy jo vacsihoz! Szerdara - valamilyen csoda folytan! - meg nem tudok semmi programot, de ehhez nem kell sokat agyalni, mert 5 perc mulva mar kitalalok valamit, csak, hogy veletlenul se pihenjunk soha semmit, s csutortokon - mint mondottam - Lunak segitunk Szilvivel a gyerek szulinapi bulijanak lebonyolitasaban, kozben egy kis uzemanyagot tankolva motorunkba, hogy jobban menjen a munka... (S itt teszek pontot az alkohol-izu bejegyzeseim vegere, mielott barki aggodni kezdene a kedves Olvasok kozul, hogy tul sokat iszom mostanaban... Mivel errol szo sincs ugyebar, csak hebe-hoba rugunk ki a hambol... :o)))
Tegnapi kepek az albumos oldalon, ide pedig csak egy-ket illusztracio...
Szep hetveget mindenkinek! ♥


1 comment:

dorkukac said...

kukk,mennyi kaja!puszi,dóri,panka