Monday 15 March 2010

Tavasz van! ♥

Ujra egy uj het vette kezdetet, amely - mint a mult het is - nalunk megint "eloprogramozott"... (Hat, hogy tudjak igy beszelgetni anyukammal a Skypeon???) Na, majd eloben... Nemsokara! :o)
A vasarnapunk porgos volt es nyugis egyben... Azert volt porgos, mert egymas utan zajlottak az esemenyek, de nyugis pedig azert, mert ezen esemenyek nem okoztak sem heves szivdobogast, sem stresszel nem jartak, hanem kellemes setakkal, jo tarsasaggal es egy nagy csokor spargaval voltak szinesek!
Hat igy tortent: Szilvi hivott szombaton, hogy pletykaljunk a penteki bulinkrol, foleg arrol ki kinek volt vagy nem volt szimpi es vajon a ferjeink mirol pletyoztak nelkulunk, amirol "lemaradtunk", mert noi gyenge pontunk, hogy a ket fulunk ellenere, csak egy dologra tudunk figyelni es igy nem hallhattuk, hogy a fiuknal mi a tema... :o))) Nagy hiba! :o))) Itt es ekkor (vagyis telefonon...) megbeszeltuk, hogy ha ugyis minden vasarnap itt vannak a korzon kavezni es sutizni, akkor holnap (vagyis tegnap...) jojjenek inkabb fel, mert maradt egy csomo suti es jo lenne segitseg a suti-romok eltakaritasaban... Megegyeztunk! Jottek!
...Vasarnap reggel napsuteses reggelre ebredtunk, s nem birtam ellenallni a tavasz csabitasanak es a szep idonek s kint teritettem a teraszon... :o) Szep, kacsas, husveti terito, Reniektol kapott narciszok a vazaban es sutimaradekok, cappuccino, kave... s Rudinak TEJ s mindenki jol elvolt... Olyan meleg volt, hogy rovidujjuban is lehetett lenni, sot aznap delutan en meg a tengerbe is bemasztam megint terdig! :o))) (Errol majd kesobb reszletesebben...)
Szilviek nem voltak sokaig, sutibol meg mindig maradt, mert Szilvi hozott HOZZA :o)))), de majd ma bekotorjuk azt is! :o)))
Utana elmentunk kettesben spargazni... Ez mindig ugy indul, hogy egyutt indulunk, aztan ugy szetszeledunk az erdoben, hogy aztan mobilon keressuk egymast tobb-kevesebb sikerrel... :o))) Tegnap is felcsorgettuk egymast ketszer is, mire megtalaltuk egymast, mire meghallottuk mar egymas "hahozasat"! :o))) (Kozben kigyofobiat kaptam, mert a Luciana anyosa jol rank ijesztett, hogy terdig ero csizmaban, kesztyuben szabad spargat szedni, kulonben vegunk, ha egy "poskok" (valamilyen helyi vipera fajta...) rank ugrik es ezek bizony nemsokara ebrednek es kibujnak... :o( Bleeee!!! Remelem nem lesz hozzajuk "szerencsenk"! :o(
Ebed elott 2 orat spargaztunk, majd kaja utan (nulladfoku sziesztazas nelkul!!!) egybol elmentunk a "kedvenc oblunkbe", ahol Nikola haverunk szokott lazulni - vagy velunk, vagy egyedul - vasarnaponkent... Nem szoltunk, hogy jovunk, de amikor atvagtunk az erdon es a dzsindzsason, Rudi ment elore, en maradtam hatul, nehogy olyat lassak, amit tilos! :o)))) Nikolas ugyanis ha teheti meztelenul napfurdozik ket szikla kozt, s mar olyan barna, mintha augusztus vege lenne!!! (Hoppa!!! Lattam! De csak a felsejet, nem az alsajat! Azt hamar eltuntette, amikor Rudi odakiabalt, hogy: "Bhaktiiii!" - o ugyanis a meditalos, krisnas haverunk, aki mellesleg isteni finom "samosa"-t sutott tegnap es majdnem en "piknikeztem" be az egeszet!!! Ez egy indiai suti, olyan, mint a toltott felhold, benne alma-banan-mazsola-fahej es egy kis cukor!!! Receptet elkerem es megprobalom en is megcsinalni egyik nap... :o) Na, itt tortent a labmartogatasom a tengerbe, ami hatarozottan melegebbnek tunt, mint egy hete! Komolyan! Akkor a bora felkavarta, de tegnap tok kellemes volt!!! :o) Nemsokara furdunk!!! :o)))
Innen aztan hazafele menet megint spargaztunk egy keveset (egyszeruen nem lehet ellenallni, annyira vonz ez az expedicio, ami csak tavasszal lehetseges!) :o)) majd ujra egyutt vacsiztunk nalunk harmasban, mert megint osszedobtam (ezuttal joval tobb hozzavalobol!!!) a tejszines-fokhagymas-szerecsendios spargaszoszos tesztat!!! :o)
...Ma hetfo van, valoszinu konyhazunk vagy elmegyunk butort nezni vagy Rudi megy maszekolni es magamra leszek hagyva... Holnap olaszekhoz vagyunk kivatalosak vacsira... Szerdan Szilvivel megyek Sibenikbe ajandekot venni pentekre es be kell mennem a rendorsegre is mert betelt a forgalmi engedelyunk es az ujba pecsetet kell kernem... Itt talan Anita is csatlakozik hozzank es egyutt bandazunk kicsit a varosban... Csutortokon Lucy foz ebedet, Szilvivel mar 10-re oda megyunk segiteni a masnapi szulinap elokeszuleteiben... Aztan penteken Luan 5. szulinapja (immaron igazi bulival, mert a multkori tortan csak "eloetel" volt...), szombaton Manuel lesz 4 eves es olaszoknak lesz zsur, vasarnap pedig ha ki nem purcanunk addig elmegyunk Szilviekkel megismerni Johnny-t, a dalmat csacsit, akinek a heten gyujtom a repat, almat, egyeb zoldseget! :o))) Ha le lesz faradva es nem lesz bevadulva, akkor meg csacsigolni is fogok! :o) (Ha nincs lo...) :o))
Vasarnapi kepek jobbra a KEPEINK alatt... (Elso album... Mindig az aktualis az elso album...) :o)
Szep, uj hetet kivanunk minden kedves es kedvetlen Olvasonknak! :o) S utobbiaknak egy pozitiv megerosites: "A felhok mogott mindig sut a nap!" :o) Optimizmus!!!

1 comment:

dorkukac said...

irigy vagyok a tavaszért,itt még kemény hideg van,talán szerdától lesz tavasz,már nagyon várom!puszi,dóri,panka